Bekijk de Webversie

 

steunmaatregel

Extra steun voor ondernemingen met zwaar omzetverlies in 2020

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering een nieuwe steunmaatregel goedgekeurd. Een maatregel voor ondernemingen die in de laatste 3 kwartalen van 2020 minstens 70 of 90% omzetverlies hebben. De steun bedraagt 10% van de omzet behaald in de laatste 3 kwartalen van 2019 met aftrek van de al ontvangen premies. Daarnaast wordt het Vlaams beschermingsmechanisme verlengd tot eind februari 2021. Om alle dossiers goed en tijdig te kunnen behandelen komen er 10 extra dossierbehandelaars en 10 extra personeelsleden op de inspectiedienst van VLAIO bij.

>> Lees meer 

1+

Oproep: deelname aan Belgische spiegelgroep ‘1+ million genomes (1+MG) initiatief’

België is recent officieel toegetreden tot het 1+ million genomes (1+MG) initiatief. Het initiatief heeft als doel om een samenwerkingsmechanisme op te zetten om menselijke genoom data beschikbaar te maken in de verschillende Europese lidstaten. Elk land heeft de mogelijkheid een eigen spiegelgroep op te richten, bestaande uit een combinatie van beleidsmakers, professionals, de academische wereld en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, waaronder burger- en patiëntengroepen en de industrie.

>> Geïnteresseerden kunnen hun interesse kenbaar maken via deze link

EU-nieuws

EU-nieuws deze week: o.a. cyberveiligheid, EU4Health en nieuwe regels digitale platformen

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelen we elke week de relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week. Deze week o.a. nieuwe EU-cyberbeveiligingsstrategie en nieuwe regels om fysieke en digitale kritieke entiteiten weerbaarder te maken, voorlopig akkoord over EU4Health-programma voor 2021‑2027 en nieuwe regels voor digitale platforms.

>> Lees meer 

brexit

Brexit: veel gestelde vragen aan FWO-Vlaanderen

De uittrede van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zal een impact hebben op het wetenschappelijk onderzoek. FWO-Vlaanderen heeft een pagina online waar ze de belangrijkste veranderingen en vaak gestelde vragen  beantwoorden voor wat het door FWO ondersteunde onderzoek aangaat.

>> Naar de pagina

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissing Vlaamse Regering deze week
O.a. 30 miljoen euro bijkomende middelen voor VLAIO O&O-projecten, (steun)maatregelen voor door Brexit geïmpacteerde bedrijven, subsidie onderzoeksprogramma Cybersecurity en Vlaams beleidsplan bio-economie.
>> Bekijk alle beslissingen

KVAB
Nieuwe leden KVAB

17 nieuwe leden treden toe tot de KVAB. De Academie is verheugd vooraanstaande professoren, onderzoekers, musicoloog, muzikanten, waaronder zelfs voor het eerst een rockmuzikant, een topvrouw uit de bedrijfswereld en een ruimtevaarder, te mogen verwelkomen.

>> Lees meer 

scriptieprijs
Thesis over rivierwater als verwarmingsbron wint Vlaamse Scriptieprijs

Ingenieurs Sebastian Baes en Jan Denayer (KU Leuven) brachten voor hun masterproef het potentieel van rivierwater als verwarmingsbron in kaart. Met dit werk wonnen ze de Vlaamse Scriptieprijs 2020, goed voor 2.500 euro en de felbegeerde gouden hersenen.

>> Lees meer 


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. KVAB: benoeming leden
  2. Strategische productie mondmaskers in Vlaanderen verankerd
  3. Lancering Welvaartsfonds

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven