Bekijk de Webversie

 

Begroting

Vlaams Parlement stemt in met historische begrotingsopstap van 280 mio € in 2019 voor beleidsdomein EWI

Tijdens de laatste plenaire vergadering van 2018, op 20 december, stemde het Vlaams Parlement onder impuls van onze voogdijminister, Philippe Muyters, in met de historische recurrente begrotingsopstap van 280 mio € in 2019. Na de opstappen van respectievelijk 20 mio €, 5 mio € en 195 mio € in 2015, 2016 en 2017 willigt minister Muyters met deze extra 280 mio € de belofte in om in de legislatuur 2014-2019 maar liefst 500 mio € extra kredieten te voorzien voor het beleidsdomein EWI.

>> Bekijk hier de begunstigden

Vlaamse Regering

Beslissingen Vlaamse Regering

De Vlaamse Regering besliste voor de kerstvakantie o.a. tot een bijkomende investering van 7,5 miljoen euro aan de Vlaamse deelname aan internationale onderzoeksinfrastructuren via FWO, subsidies voor regeneratieve geneeskunde, steun VVSG voor Overlegtafels Economie en Smart Cities, herverdelingsbesluit middelen Plantentuin Meise en convenant met Flanders Technology International.

>> Lees meer

industrie

4 miljoen euro voor 10 nieuwe industrie 4.0-proeftuinen

De Vlaamse overheid investeert ruim 4 miljoen euro in tien nieuwe industrie 4.0-proeftuinen voor maakbedrijven. In 2017 investeerde ze nog 3,5 miljoen euro in zeven industrie 4.0-proeftuinen.

>> Bekijk hier de 10 nieuwe proeftuinen

gepersonaliseerde geneeskunde

Gepersonaliseerde Geneeskunde: nieuw project moet Europese regio's ondersteunen bij toepassing en invoering

Om de ontwikkelingen op het gebied van gepersonaliseerde geneeskunde te stimuleren en de opname in alle Europese regio's te ondersteunen, heeft de EU onlangs een coördinatie- en ondersteuningsactie goedgekeurd (SAPHIRe). Het project startte op 1 december 2018 en wordt gecoördineerd door het Departement EWI.

>> Lees meer

FRIS

FRIS: nieuwe brochure van Vlaamse onderzoeksportaal licht toe hoe je de onderzoeksgegevens gebruikt

Met FRIS, het Vlaamse onderzoeksportaal, wonnen we de Agoria e-Gov Awards 2018. De nieuwe brochure licht toe hoe je de gegevens van meer dan 75.000 onderzoekers, 30.000 onderzoeksprojecten en 300.000 wetenschappelijke publicaties kunt consulteren via de webportaal en hoe je zelf aan de slag kunt gaan met de open data van FRIS en je eigen app kunt ontwikkelen.

>> Bestel of download de nieuwe brochure

fundamenteel onderzoek

De toekomst van fundamenteel onderzoek in Vlaanderen

Met een gezamenlijk evenement op 6 februari willen de Jonge Academie en de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) het belang van fundamenteel en ongericht onderzoek in de verf zetten, met aandacht voor de context waarin dit best kan gedijen. Op dit evenement wordt ook het Standpunt van de KVAB "Onderzoeker-gedreven wetenschap. Analyse van de situatie in Vlaanderen" voorgesteld.

>> Lees meer

Ook nog deze week


Lories
"Innovatieve overheidsopdrachten creëren kansen voor starters en kmo’s"
Lees hier het volledige interview met Veerle Lories en verneem welke voordelen jonge en kleine ondernemingen hebben om deel te nemen aan innovatieve overheidsopdrachten
>> Naar het interview

bermgras
Marktconsultatie “Bermgras als grondstof voor de productie van papier”

Voor het project ‘Bermgras als grondstof voor de productie van papier' nodigen we samen met De Vlaamse Waterweg en Verhaert New Products & Services ondernemingen en onderzoeksgroepen uit om deel te nemen aan een congres/marktconsultatie.

>> Lees meer

Wetenschapsagenda
"De Vlaamse Wetenschapsagenda "

De Vlamingen stelden 10.599 over de toekomst voor de wetenschap. De Vlaamse Wetenschapsagenda geeft nu een overzicht van de wetenschappelijke vragen die bij de Vlamingen leeft.

>> Naar De Vlaamse Wetenschapsagenda


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaamse Wetenschapsagenda: FWO bundelt ruim tienduizend vragen van burgers
  2. FRIS: nieuwe brochure van Vlaamse onderzoeksportaal licht toe hoe je de onderzoeksgegevens gebruikt
  3. Expertisecellen Wetenschapscommunicatie: Vlaamse Regering keurt nieuwe ontwerp van convenant goed

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven