Bekijk de Webversie

 

H2

Vlaanderen investeert 106,3 miljoen euro in vijf grote waterstofprojecten

Vlaanderen heeft 10 waterstof projecten voor de  IPCEI waterstof van de Europese Commissie geselecteerd. Dat zijn belangrijke projecten van gemeenschappelijk Europees belang. De eerste reeks van 5 projecten wordt nu ter goedkeuring voorgelegd aan de Europese Commissie. De totale projectkost voor de 10 Vlaamse projecten bedraagt 1,025 miljard euro. Vlaanderen zelf maakt voor de 5 projecten in de eerste IPCEI golf een totaal budget van 106,3 miljoen euro vrij.

>> Lees meer

unesco

Unesco gebruikt eDNA-methode om mariene biodiversiteit te monitoren

Biologen kunnen sinds kort een waterstaal nemen en deze genetisch analyseren, zodat ze weten welke soorten in een bepaald gebied leven. Unesco zet nu deze eDNA-methode (environmental of omgevings DNA) in om de mariene biodiversiteit te monitoren van zo veel mogelijk van de 50 door haar beschermde 'mariene werelderfgoedsites'. Het project wordt grotendeels door Vlaanderen gefinancierd via de Unesco Trustfondsen.

>> Lees meer

Verslag EWI-commissie

Verslag EWI-commissie

Minister Crevits beantwoordde vorige week in de EWI-commissie vragen over o.a. het voorbereiden van jonge onderzoekers op de arbeidsmarkt, klimaatneutraliteit van de Vlaamse industrie, Sustainable Development Goals en STEM-agenda 2030.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

Vlaamse regering

Beslissingen Vlaamse Regering deze week

O.a. decreet Vlaamse internationale beurzenprogramma topstudenten, strategie voor Informatieveiligheid binnen (de dienstverlening van) de Vlaamse overheid en Vlaamse Sensor Data Space.

>> Bekijk alle beslissingen

Dag van de Wetenschap

Ontdek nu al de "Dag van de Wetenschap"

Het is nog even aftellen tot de Dag van de Wetenschap op 28 november, maar dat betekent niet dat (toekomstige) wetenschapsfans nog een seconde langer moeten wachten om hun Dag van de Wetenschap al samen te stellen. Wie naar de website surft, kan nu al zoeken naar de activiteiten die je het meest aanspreken.

>> Ga naar website Dag van de Wetenschap

Ook nog deze week


vernieuwende surveytechnieken
Seminarie: "Vernieuwende surveytechnieken"
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uit Nederland maakt voor bevolkingsbevragingen gebruik van sensoren en apps. Het CBS zal op 9 november het gebruik en de consequenties van sensoren en apps bij surveys toelichten.
>> Alle info en inschrijven

Kekulé
Kekulé-cyclus 21-22

Al meer dan dertig jaar biedt de Kekulé-cyclus tweejaarlijks een reeks lezingen aan over actuele thema's in wetenschappen en technologie. Op de agenda voor de komende weken o.a.: the green deal: antwoord op de klimaatuitdaging; menselijke artificiële intelligentie; energie: overal en altijd!, ... 

>> Bekijk het volledige programma 

herbeleef
Herbeleef de finale van de Vlaamse PhD Cup 2021

Sofie Claerhout, doctor in de forensische genetica, won de Vlaamse PhD Cup. Zij onderzocht in haar doctoraat het mannelijke Y-chromosoom en hoe dat kan helpen bij DNA-onderzoek bij moordzaken. Ze won ook de publieksprijs.

>> Herbekijk hier de finale


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Kick-off event 'Digital Europe Programme'
  2. Vlaamse Brede Heroverweging binnen het Beleidsdomein EWI: naar een integrale duurzame Vlaamse productiviteitsagenda
  3. Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie ( 8 oktober 2021)
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven