Bekijk de Webversie

 

FRIS

Vlaamse onderzoeksportaal tweemaal genomineerd voor e-gov Awards

Op 6 december is het weer zover. Dan worden de jaarlijkse e-gov Awards uitgereikt aan overheidsdiensten die beloftevolle e-gov-projecten realiseerden. Ons eigen FRIS-onderzoeksportaal is genomineerd in de categorie "Open Data" en "Beste Project". En nu maar duimen voor een 2 op 2.

>> Lees meer

MoU

Vlaams-Nederlandse top: Vlaams-Nederlandse innovatie- en wetenschapsdag moet samenwerking verbreden en verdiepen

Gisteren had de vierde Vlaams-Nederlandse top plaats in Middelburg. Op de top werd beslist om de verschillende gezamenlijke projecten op het vlak van innovatie en wetenschap en de strategie rond onze chemische industrie verder te zetten en uit te breiden. Zo wordt er in 2019 een Vlaams-Nederlandse innovatie- en wetenschapsdag georganiseerd, waarbij zowel kennisinstellingen en het bedrijfsleven aan beide zijden van de grens worden betrokken.

>> Lees meer

Our Ocean

Europese Commissie maakt 300 miljoen euro extra vrij voor bescherming van oceanen

Europa gaat 300 miljoen euro vrijmaken om nieuwe initiatieven voor de bescherming van de oceanen te financieren. Het gaat om "projecten ter bestrijding van vervuiling door plastic, om de duurzaamheid van de blauwe economie te verhogen en om het onderzoek en de monitoring op zee te verbeteren."

>> Lees meer

Dag van de Wetenschap

Dag van de Wetenschap

Op zondag 25 november tonen wetenschappers tijdens de Dag van de Wetenschap met veel enthousiasme waar zij mee bezig zijn aan de hand van een heleboel gevarieerde workshops, boeiende demonstraties, toffe experimenten en interessante tentoonstellingen.

>> Ontdek hier de activiteiten in jouw buurt 

Ook nog deze week


Battle
Gezocht: wetenschappers die hun onderzoek glashelder willen leren presenteren
Droom je er ook wel eens van: een breed publiek dat superenthousiast reageert op je onderzoek en helemaal begrijpt waarover het gaat? Schrijf je dan in voor de Wetenschapsbattle, een presentatiewedstrijd waarbij wetenschappers hun onderzoek voorstellen op een lagere school.
>> Inschrijven kan tot 20 november

G-STIC
Uitnodiging G-STIC

VITO host van 28 tot 30 november samen met 4 internationale partners G-STIC 2018 - de tweede editie van de Global Sustainable Technology & Innovation Conferentie. Wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers uit de hele wereld zoeken in Brussel technologische oplossingen voor de klimaat- en duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

>> Naar de uitnodiging

blockchain
Naar een transparant natuur- en bosbeheer in Vlaanderen met blockchain

De Agentschappen Natuur & Bos en Informatie Vlaanderen van de Vlaamse overheid onderzochten samen met Kunstmaan I Accenture Interactive in een proof-of-conceptproject of en hoe blockchain kan bijdragen aan een betere werking van de natuurbeheerplannen en -subsidies.

>> Download de publicatie


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Beleidsbrief en begroting EWI: recurrente opstap van 280 mio euro in 2019
  2. Wat is het Flanders Future Techfund?
  3. Wij zoeken twee beleidsmedewerkers wetenschapsbeleid 'gepersonaliseerde geneeskunde'

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2018. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven