U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze mailings. Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.
Nieuwsbrief Kubus

Kubus nieuws juni 2019

  • Zomervakantie
  • Summerscool
  • NIEUW op LelySTART
  • Plek te vinden op Kunstgras LelySTART
  • Directeur neemt afscheid
  • Jas kwijt? Of schooltas?
Zomervakantie

De muziek en danslessen starten weer vanaf 3 september! De Kubus is vier weken gesloten van 20 juli - 19 augustus. Ensembles en cursussen beeldende kunst starten veelal na LelySTART.

Fijne tijd in deze zomer gewenst voor allen….en een zomertip: het gratis muziekfestival Uitgast in het Natuurpark. Dit vindt plaats op 31 augustus en 1 september met het thema 'Grootser en Groener'. Onze docent David Cristóbal is daar o.a. te horen in een experimentele setting maar ook in een octet dat de Canto Ostinato gaat uitvoeren….. Je mag het eigenlijk niet missen, en ook voor kinderen is er een mooi programma!

Summer’s Cool 2019

De afdeling Sport & Bewegen van Sportbedrijf Lelystad organiseert in samenwerking met haar partners Kubus en FlevoMeer Bibliotheek dit jaar maar liefst 4 weken (22 juli t/m 16 augustus) Summer’s Cool!

Summer’s Cool is een leuk en avontuurlijk 3 óf 5-daagsprogramma voor jongens en meiden die vanwege de financiële situatie thuis niet op vakantie kunnen gaan. Onder deskundige begeleiding van de verschillende organisaties gaan de jongens en meiden kennismaken met sportieve, culturele en educatieve activiteiten.

NIEUW op LelySTART

Onder de naam Carrousel presenteren Kubus, AGORA Theater, Poppodium Corneel en FlevoMeer Bibliotheek, in samenwerking met City Marketing, voorproefjes van hun nieuwe culturele programma onder het dak van AGORA Theater op vrijdagavond 13 september tijdens LelySTART. 

Met spectaculaire optredens, interessante lezingen, ontroerende voorstellingen en bijzondere doe-activiteiten beleven bezoekers tijdens deze avond, in een Parade-achtige setting, het aanbod van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Je hoeft op deze manier niet te kiezen, maar kunt door de centrale locatie gemakkelijk dwalen langs de verschillende programmaonderdelen. We beginnen vanaf 17 uur.

Plek te vinden op Kunstgras LelySTART

Ines Kreuter en Peter Hartwig verzorgen het grasveld rondom de Kubus tijdens LelySTART door er tal van activiteiten en struin mogelijkheden uit te nodigen.

Naast podia zijn er marktkramen die traditioneel een kunstzinnig tintje hebben. We komen daar sieradenmakers als Marjolein van Lübeck tegen, maar ook de Tour of Art met haar hele schare kunstenaars. Kunstenaars Vereniging Flevoland zal dit jaar, omdat ze 30 jaar bestaan, zich ook op het Kunstgras laten zien met interactieve projecten. Wat dacht je van stempelen met groenten bijv. bij het fenomeen Food/t print door kunstenaars Frank Greven en Evelien Stor. Onze keramist Christian Wisse en beeldhouwer Michel Bongertman zullen ook laten zien waar zij voor staan.

Kortom, heb je talenten, een spannende vereniging, huur een kraam! Er is nog plek. Doe mee met Kunstgras, dan laten we samen zien waar Lelystad voor staat. Meer weten: stuur een e-mail naar Ines of Peter.

Directeur neemt afscheid

Pal na ons 40 jarig feest meldde directeur Akke Wiersma ons allen dat ze per 1 september stopt bij stichting de Kubus om plaats te maken voor een nieuwe stap: directeur bestuurder van stichting Voila in Leusden, een overkoepelende scholengroep voor primair onderwijs.

Na twaalf jaar Lelystad en Flevoland is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Van het personeel neemt Akke afscheid op 27 augustus en vlak daarna zal ook haar afscheid plaatsvinden voor alle relaties. Houdt de website van Kubus in de gaten mocht je op de hoogte hiervan willen blijven. De Raad van Toezicht bereidt de procedure voor om een geschikte opvolger te vinden.

Jas kwijt? Of schooltas?

Wat kunnen mensen toch vaak kleding vergeten….. dat is toch de conclusie wanneer we naar onze gevonden voorwerpenkist kijken.

Onze medewerkers van de facilitaire dienst hebben keurig alle zaken toonbaar gemaakt door een kapstok te gebruiken. Mis je dat ene vestje al een tijdje of die sportbroek? Kijk even in de foyer bij onze t.v. schermen. Wellicht ligt er iets wat je al sinds tijden thuis niet meer hebt aangetroffen.

VRAGEN?
info@dekubuslelystad.nl
www.dekubuslelystad.nl
(0320) 22 15 24
AGENDA

Expositie Cursistenwerk
t/m 19 juli, Kubus

Dansvoorstelling Verloren Vleugels
6 juli, Agora Theater

Summer’s Cool 2019
22 juli t/m 16 augustus, MFA Atolplaza

Uitgast Festival
31 aug & 1 september, Natuurpark Lelystad

LelySTART Festival
13 t/m 15 september, Stadshart en omgeving

Bekijk hier de complete agenda. 

Uit in Lelystad?

Uit in Lelystad is de culturele gids voor iedereen die erop uit wil in Lelystad.

Culturele activiteiten aanmelden? Stuur een e-mail.

DEEL DEZE NIEUWSBRIEF!
Share on Facebook Share on Twitter
Geen emails meer ontvangen? Afmelden.