Bekijk de Webversie

 

W[eet]enschap

W[eet]enschap: 'Van autonoom rijden naar autonoom werken'

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en VITO) naar een breed publiek. Op 19 maart focussen we op zelfrijdende voertuigen en de te verwachten evolutie. Ellen van Nunen en Marc Engels van Flanders Make lichten de trends en uitdagingen rondom autonoom rijden én werken in verschillende industriële toepassingen toe en presenteren het onderzoek van Flanders Make in dit domein.

>> Lees meer

werkprogramma

Werkprogramma Europese Commissie 2019: wat is prioritair relevant voor Vlaanderen?

De Vlaamse Regering noemt de volgende voorstellen uit het Werkprogramma 2019 van de Europese Commissie prioritair relevant voor Vlaanderen: de hervorming van de zomertijdrichtlijn, een gecoördineerd plan voor de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie in Europa en een strategie voor de reductie van broeikasgasemissies in de EU op lange termijn.

>> Lees meer

PIO

’s Werelds langste composietbrug komt naar Brugge

Vandaag plaatst waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv de eerste van twee nieuwe fietsers- en voetgangersbruggen naast de Canadabrug in Brugge. Het gaat om een dubbele primeur. Het is de eerste fietsbrug in Vlaanderen van deze omvang in glasvezelversterkte kunststof en het is meteen de langste composietfietsbrug uit één stuk ter wereld.

>> Lees meer

verankering

Verankering welvaart in Vlaanderen: hoorzitting

Moet de economie in Vlaanderen beschermd worden tegen ongewenste buitenlandse inmenging of tegen het verlies van strategische infrastructuur, van ondernemingen en van kennis, zowel bij overheidsbedrijven als bij private ondernemingen? De leden van de EWI-commissie organiseerden hierover een hoorzitting.

>> Lees meer

schriftelijke vragen

Deelname start-ups en scale-ups aan overheidsopdrachten

Schriftelijke vragen en antwoorden deze week over deelname door start-ups en scale-ups aan overheidsopdrachten én snelgroeiende ondernemingen: registratie en aanpak knelpuntberoepen.

>> Lees meer

AI

Raad ondersteunt Europees gecoördineerd plan inzake kunstmatige intelligentie

De Raad Concurrentievermogen heeft vorige week de conclusies aangenomen over het gecoördineerd plan voor de ontwikkeling en het gebruik van kunstmatige intelligentie "made in Europe".

>> Lees meer

Ook nog deze week


OECD
OESO Skills Strategy Flanders: gedachtewisseling
De OESO Skills Strategy moet tewerkstelling en economische groei stimuleren en sociale inclusie en participatie verhogen. De leden van de commissie hielden hierover een gedachtewisseling met Dirk Van Damme, Senior Counsellor, Directorate for Education and Skills van de OESO.
>> Bekijk gedachtewisseling

digimeter
Evenveel Vlamingen optimistisch als pessimistisch over technologie (Digimeter)

De Vlaamse consument is zich bewust van zowel de voor- als nadelen van de nieuwe technologie. Dat is een van de besluiten van Imec in zijn tiende Digimeter, een bevraging bij bijna 5.000 Vlamingen naar hun mediagebruik. "We omarmen technologie, maar tegelijk willen we onze afhankelijkheid ervan inperken", zegt Imec.

>> Lees meer

plantentuin
Plantentuin Meise start in juni met digitalisering van 1,5 miljoen herbariumspecimens

De Plantentuin van de Meise is gestart met een nieuw digitalisalisatieproject, waarbij 1,5 miljoen herbariumspecimens gedigitaliseerd worden. In een eerste fase had de Plantentuin al 1,2 miljoen herbariumspecimens gedigitaliseerd en online geplaatst.

>> Lees meer


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaamse Regering gaat Noordzee gebruiken als bron voor 'blauwe economie'
  2. Verslag Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid (14 februari 2019)
  3. Vlaamse overheid innoveert met het gebruik van satellietbeelden in de landbouw

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven