Gooi geen energie door het venster! - Zo lees je een elektriciteitsplan - Collectief zelfverbruik weldra mogelijk? - Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Wat houdt 1 ton CO2 precies in?

CO2 is een broeikasgas dat een grote rol speelt in de klimaatopwarming. Wil jij ook je ecologische voetafdruk verkleinen? Begin dan alvast met je CO2-uitstoot te verminderen. Die wordt steeds uitgedrukt in 'tonnen' CO2. Maar wat moet je je daar nu precies bij voorstellen? 

Lees meerGooi geen energie door het venster!

Met een degelijke isolatie kan je heel wat beknibbelen op de energiefactuur. Dak, muren en... ja, de vloer, natuurlijk. Prima, maar vergeet zeker ook niet de vensters! In sommige gevallen zijn die verantwoordelijk voor een warmteverlies tot wel 15%.

Kies ik dubbele, driedubbele of superisolerende beglazing?

Collectief zelfverbruik weldra mogelijk?

Momenteel mogen eigenaars van zonnepanelen hun overtollige elektriciteit niet aan buren verkopen. Nochtans wint het idee langzaam terrein. Bij collectief zelfverbruik gaat het dan wel om fotovoltaïsche installaties met een bepaald vermogen die stroomoverschotten produceren. En zo zijn er nog een reeks basisvoorwaarden...

Verneem alles over collectief zelfverbruik

Zo lees je een elektriciteitsplan 

Een elektriciteitsplan moet je voorleggen bij keuring en omvat een eendraadschema en een situatieplan. Chinees voor jou? Toch ben je best op de hoogte van enkele basics, want alleen zo krijg je een overzicht van de hele elektrische installatie in huis. Handig als je bijvoorbeeld werken wilt uitvoeren! 

Hoe lees ik een elektriciteitsplan?

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit