Klik hier voor de webversie
Nieuwsbrief
Step.nl | E-Learning
   

Wat doet STEP anders?

We schrijven hetvolgende over onszelf:

STEP Nederland biedt u een volstrekt unieke dienstverlening op basis van een voor iedereen te begrijpen model van zelfredzaamheid wat moet leiden tot veilig bewegen, minder uitval en sterke beperking van de verzuimduur.

STEP is onderscheidend, STEP is snel, resultaat gericht en met een optimale communicatie en alléén daarom al niet vergelijkbaar met andere aanbieders zoals arbodiensten, fysiotherapeuten en reïntegratiebedrijven.

Maar het is natuurlijk veel beter als een buitenstaander schrijft wat STEP anders doet. Lees daarom het beknopte verhaal van Kelly Schaaf, hoe ze haar werkgever bedankt die haar naar STEP stuurde voor een cursus zelfredzaamheid met veilig rug- en nekgebruik.

 


Klik op de afbeelding om te vergroten

Brief aan afdeling HRM van Sité woondiensten 

De afgelopen 8 maanden heb ik 10 lessen begeleiding gehad van Gerben Geerdink van STEP voor mijn aanhoudende nek- en rugklachten.

Graag laat ik weten dat dit traject nu is afgerond en dat mijn klachten enorm zijn afgenomen. Ik heb zeker nog het een en ander te doen thuis en op mijn werk om klachten te voorkomen en te zorgen dat ik niet weer terugval.

Na jarenlang op en af bij fysio / kraker / cesar / reflex therapeuten etc. te hebben gelopen heb ik er nu voor het eerst vertrouwen in dat het goed gaat komen. Gerben heeft een totaal andere benadering en kijk op de klachten en heeft mij zelf inzicht gegeven hoe de klachten te voorkomen.

Met daarnaast het aanbieden van een aantal ZelfZorg hulpmiddelen en oefeningen die ik thuis en op het werk moet doen, kan ik nu weer normaal functioneren.

De klachten zijn nog niet geheel weg, maar ik heb er vertrouwen in dat dit goed kan komen. 

Ik hoop dat er met dit verhaal ook meer collega’s binnen Sité geholpen kunnen worden.

Gerben is zeer ervaren, heeft enorm veel kennis van zaken en is erg prettig in de omgang.

Bedankt Sité voor deze hulp!  Kelly Schaaf

Lees met onderstaande link ook een gelijkaardig verhaal van ervaringen met STEP.

lees meer
Klik op de afbeelding om te vergroten

Borging van veilig rug- en lichaamsgebruik

Hoe zorg je dat de aandacht voor veilig rug- en lichaamsgebruik levendig blijft na een Toolbox of andere Groepsgewijze STEP cursus.

Mooie  voorbeelden zijn die van Bolletje en VACO, beide organisaties maakten een mooie bedrijfseigen poster om de aandacht voor veilig ruggebruik levendig te houden in hun organisatie. Ook kan STEP zelf postervlaggen ter borging leveren, met een keuze uit diverse soorten sprekende afbeeldingen.

Andere borgingsmogelijkheden mogelijkheden zijn Follow-Up cursussen van STEP of een STEP Instructeur die bijvoorbeeld eenmaal per maand 2 uur op het bedrijf komt en direct preventieve acties kan nemen bij beginnende klachten.

lees meer


STEP Nederland, Deldenerstraat 47, 7551 AB Hengelo
Tel: 074-2502828
Fax: 074-2500470
step@step.nl
website STEP
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik dan op afmelden.