Bekijk deze e-mail als webpagina
 
logo
 

NIEUWBRIEF KMO ADVIESRAAD


Editoriaal
 

Beste ondernemer, beste adviseur,

Het is weer tijd voor de nieuwe editie van onze elektronische NIEUWSBRIEF.

Wat willen wij graag met u delen ?

 • Wij zijn bijzonder trots dat wij voor onze nieuwe website www.kmoadviesbox.be een gouden award mochten krijgen van de Federatie Webbedrijven.  Heeft u de site ook al bezocht? Reacties en opmerkingen altijd welkom!
   
 • Kijk ook eens naar het overzicht van de nieuwe adviesraden die wij opgericht hebben. Neem gerust contact mocht u zelf de stap overwegen.
   
 • Zoals de voorgaande jaren organiseren wij in elke provincie een ontbijtsessie waarop ondernemers en adviseurs getuigen over het nut en de concrete werking van een KMO Adviesraad. Wij nodigen u graag uit voor onze volgende sessies.
   
 • Het nieuwe erfrecht treedt binnenkort in werking. Wat verandert er en wat betekent dit o.a. voor familiebedrijven? Lees een interessante bijdrage over dit onderwerp van onze expertisepartner Deminor.
   
 • 'Road to Growth' maakt voor jonge ondernemingen met ambitie verschil met efficiënt advies op maat door betrokken adviseurs: Eline en Yannick doen hun verhaal.
   
 • Wij brengen het verhaal van een werknemer die het bedrijf waarin hij werkt overgenomen heeft. Een boeiende getuigenis die als inspiratie kan dienen voor bedrijfsleiders en ondernemers.
   
 • Wij zetten opnieuw een product uit onze KMO Adviesbox in de kijker! Via onze expertisepartner Deminor biedt Unizo advies op maat om uw bedrijf te professionaliseren, beter te structureren in functie van de fase waarin het zich bevindt, en om de juiste afspraken en spelregels te bepalen binnen uw onderneming tussen de aandeelhouders, de bestuurders en het management. Lees mee wat dit aanbod concreet inhoudt en stel uw vragen aan onze experten.
   

Veel leesplezier en dank aan allen voor jullie blijvende inzet voor beter bestuur en duurzamer ondernemen.

Met ondernemende groeten,

Bernard Thuysbaert
Voorzitter Unizo Stuurgroep Corporate Governance


 

 
 
 
 

GOUDEN AWARD 2017

De "Federatie van Webbedrijven" kiest als vakorganisatie jaarlijks de meest performante nieuwe websites. Op 14 januari jongstleden kozen de experts de beste nieuwe sites van 2017 en ziehier het goede nieuws :
De gouden award 2017 is voor onze eigen nieuwe site van de Adviesbox !

De website werd gebouwd door het Gentse webbedrijf SumoCoders in samenwerking met het creatieve design van Absoluut in Wijgmaal (Leuven).

Naar de gouden site www.kmoadviesbox.be
 
 

KMO ADVIESRAAD 2017

In 2017 mochten we 28 KMO's verwelkomen met een nieuwe
UNIZO KMO Adviesraad. Dat brengt het totaal op 242 ondernemingen met een externe Adviesraad van Unizo.
Bovendien hebben heel wat KMO's hun overeenkomst verlengd voor een nieuwe set van 8 adviesraden (3 adviseurs) of 12 adviesraden (2 adviseurs).

Laat u inspireren en vindt alle informatie over de KMO Adviesraad.

Overzicht van KMO's met UNIZO KMO Adviesraad
 
 
 
 
ONTBIJTSESSIE KMO ADVIESRAAD
 
 

KOFFIE, KOEK, KMO.... Ontbijtsessies Adviesraad

Ook in 2017 werden deze infosessies goed gesmaakt (foto sessie Hulste van 23 november jl.) In 2018 worden nieuwe ontbijtsessies voorzien, onder meer in

08/03 Entrepot Du Vin in Bornem,      
15/03 Bierkasteel te Izegem,
22/03 Ghelamco Arena in Gent
29/03 Provincie Limburg: locatie volgt
25/04 Provincie Brabant: locatie volgt

Telkens vanaf 8.00 u en 9.30 u, met een lekker ontbijt erbij.

Programma en inschrijving : klik hier
 
 

HET NIEUWE ERFRECHT VANAF 1 SEPTEMBER 2018

Na meer dan 2 eeuwen wordt het erfrecht -van ten tijde Napoleon- grondig hervormd. Wat verandert er voor de familiale KMO ? En waar kan u nog bijsturen voor de wijzigingen in voege treden ?

Lees hier het volledige artikel over het nieuwe erfrecht
 
 

ROAD to GROWTH: advies op maat van jouw bedrijf

Als ambitieuze ondernemer staat u vaak voor nieuwe uitdagingen. 

Onze begeleiding 'Road to Growth" helpt u om te groeien in wat u doet en hoe u dat doet.

Eline en Yannick van Percon Verhuur zijn alvast enthousiast !

Lees hier hun verhaal
 
 
 
 

WERKNEMER WORDT OVERNEMER

Op tijd een geschikte overnemer vinden: dat is dé uitdaging voor veel zelfstandigen, bedrijfsleiders en vrije beroepen die hun eindeloopbaan naderen. Weinig ondernemers denken aan overdracht van hun zaak aan de eigen medewerkers of werknemers. Ook onderzoekers en praktijkmensen zien deze overdrachtsvorm vaak over het hoofd.
Nochtans biedt deze overnameoptie veel voordelen.

 

Lees hier de getuigenis van groep Verbruggen
 
 
 
 
 
 

PRODUCT IN DE KIJKER : PROFESSIONEEL BEHEER

“Matthieu heeft besloten om het familiebedrijf niet verder te zetten en wil zijn aandeel verkopen zonder ruzie te maken in de familie, hij weet alleen niet goed hoe hij dat moet aanpakken.”

“Linde heeft ernstige vragen bij de koers en visie van het bedrijf waar ze minderheidsaandeelhouder en gewaardeerd kaderlid van is, maar krijgt geen gehoor.”

“In zijn vakgebied is Marc een ongelooflijke expert en hij werkt zo hard dat er geen tijd meer is om dat businessplan verder uit te werken, waardoor hij een financiering bij de bank dreigt mis te lopen.”

 

Hoe kan Deminor hen helpen ? Lees het hier
 
 
 
Gegevens aanpassenUitschrijvenPrivacyverklaring
 
Copyright © 2018 UNIZO Adviesraad. Alle rechten voorbehouden
Deze e-mail is verstuurd door KMO Adviesraad.