Bekijk de Webversie

 

vlaanderen

Vlaanderen trekt innovatief ondernemend talent aan

Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits lanceert een nieuw kader waaraan buitenlandse zelfstandigen van buiten de EU in de toekomst zullen moeten voldoen om in Vlaanderen te werken. Er komen 3 nieuwe categorieën van zelfstandige ondernemers: de start-ups & scale-ups, de klassieke ondernemingen en de speciale statuten met een duidelijke focus op innovatief ondernemend talent.

>> Lees meer 

smart health

Smart Health: nieuw Vanguard Initiative pilootproject gelanceerd

Vorige week vond het kick-off event plaats van het Smart Health Vanguard Initiative pilootproject, georganiseerd door de drie coordinerende regio's: Vlaanderen, Oost-Nederland en Zuid-Nederland / Limburg. Het nieuwe pilootproject wil het potentieel van gepersonaliseerde geneeskunde realiseren door interregionale samenwerking te faciliteren. Regio's worden nu uitgenodigd om hun interesse in het pilootproject kenbaar te maken door contact op te nemen met de coördinatoren.

>> Lees meer 

commissie

Verslag EWI-commissie

Minister Crevits beantwoordde in de EWI-commissie vragen om uitleg over de kwetsbaarheid van Vlaamse bedrijven inzake cyberveiligheid en over de oproep van economen tot hervormingen op het vlak van onderzoek, ontwikkeling en digitalisering. Daarnaast was er ook een gedachtewisseling over de aanpak van de coronacrisis en de steunmaatregelen voor bedrijven.

>> Bekijk het verslag

eengemaakte markt

Europa: Raad gaat akkoord met programma eengemaakte markt 2021-2027

De Raad heeft vorige week zijn standpunt in eerste lezing aangenomen over het Programma voor de Eengemaakte Markt (SMP – Single Market Programme). Het programma moet burgers, consumenten, bedrijven en overheden in staat stellen de markt­integratie optimaal te benutten.

>> Lees meer 

and&-festival

and&-festival

and&, een uniek vijfdaags innovatiefestival, vindt vanaf morgen online en offline plaats in Leuven. Meer dan 100 internationale sprekers verzamelen er interdisciplinair rond ‘21 vragen voor de 21e eeuw’. Met als hoofdvraag: 'We innoveren voor een betere wereld, maar wat is beter?' Verwacht je aan headliners als Jimmy Wales (Wikipedia), Mariana Mazzucato (topeconome), Uri Levine (Waze), Margrethe Vestager (Executive Vice President of the European Commission for A Europe Fit for the Digital Age), Alicia Garza (Co-Founder Black Lives Matter Movement)  en vele anderen.

>> Alle info en promocode 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. impulsprogramma Ruimtevaarteconomie, standpuntbepaling 'screeningsmechanisme voor directe buitenlandse investeringen die invloed hebben op onze veiligheidsbelangen en strategische sectoren' en digitale transformatie en innovatie Vlaamse Media.
>> Lees meer

SV
Schriftelijke vragen deze week

O.a. haalbaarheid speerpuntcluster Gepersonaliseerde Geneeskunde, uitrol Digital Experience Labs en stand van zaken programma 'Collectief O&O en Collectieve Kennisverspreiding' (COOCK).

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

ET
Einstein Telescoop

De Euregio maakt kans om de thuisbasis te worden van de Einstein Telescoop. Het gaat om een observatorium dat zwaartekrachtsgolven detecteert en zo wetenschappers de kans geeft om de kosmos op een heel andere en meer uitgebreide manier te bestuderen.

>> Bekijk de reportage


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Minister Crevits haalt dertien internationale toponderzoekers naar Vlaanderen
  2. and&-festival
  3. Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT): nieuw initiatief om innovatie in hoger onderwijs te stimuleren

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven