Bekijk de Webversie

 

heropstartlening

Heropstartlening kan nu aangevraagd worden

Ondernemers kunnen vanaf nu een heropstartlening aanvragen. Met de heropstartlening wil de Vlaamse Regering handelaars en horeca-uitbaters in staat stellen handelsgoederen aan te kopen en voorraden aan te leggen om te kunnen heropstarten.

>> Lees meer

reflectiepaper

Vlaamse Reflectiepaper op Europees digitaal beleid

Begin dit jaar publiceerde de Europese Commissie (EC) het rapport ‘2030 Digital Compass: the European way for the Digital Decade’. Hierin staan de doelstellingen inzake digitalisering voor de komende tien jaar. Om te wegen op het debat over deze richtlijnen is er een consultatie georganiseerd door het Vlaams EU-platform dat geleid heeft tot een reflectiepaper.

>> Lees meer 

saphire

Uitnodiging 'gepersonaliseerde geneeskunde'

Op dinsdag 15 juni organiseert het SAPHIRe project haar derde webinar van het jaar over gepersonaliseerde geneeskunde in regio’s. Deze keer wordt er ingegaan op innovatie en hoe regionale overheden deze kunnen stimuleren via het uitbouwen van performante gezondheidsecosystemen en het participeren in EU initiatieven.

>> Lees meer 

ERA

Tweedaags overleg Raad Concurrentievermogen: EU industriebeleid en vernieuwing Europese Onderzoeksruimte

De Raad nam tijdens de tweedaagse o.a. de conclusies aan om binnen de Europese Onderzoeksruimte onderzoeksloopbanen aantrekkelijker te maken en voor kenniscirculatie te zorgen. Er wordt aangedrongen op een interne markt voor onderzoek, die een beter klimaat moet bieden voor onderzoeksloopbanen in de academische wereld en daarbuiten.

>> Lees meer 

H2

Zes spelers bundelen in consortium krachten rond groene waterstof

Onderzoekscentra imec en VITO en de bedrijven Bekaert, Colruyt Group, DEME en John Cockerill richten het consortium Hyve op, dat de kostenefficiënte en duurzame productie van waterstof op gigawattschaal mogelijk moet maken. "Met Hyve kan Vlaanderen een voortrekkersrol spelen in de uitrol van een waterstofeconomie en de transitie naar een koolstofneutrale industrie."

>> Lees meer 

Ook nog deze week


VR
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. subsidiëring van projecten in de circulaire maakindustrie, versterking van ecologiesteun aan bedrijven voor projecten die tegemoetkomen aan de waterproblematiek en subsidiëring van projecten in het thema circulair bouwen.
>> Bekijk alle beslissingen

EWI-commissie
Verslag EWI-Commissie

Minister Crevits beantwoordde vorige week in de EWI-commissie vragen over o.a. groene competitiviteit van onze bedrijven, groen transitiekader voor de Vlaamse industrie en waterstofstrategie.

>> Bekijk het verslag

scriptieprijs
Vlaamse Scriptieprijs

Ken jij sterke studenten die dit jaar afstuderen? Maak ze warm voor de 20ste editie van de Vlaamse Scriptieprijs: ze maken kans op persaandacht en prijzen tot 2.500 euro!

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Ondernemers kunnen na 9 juni nog beroep doen op Vlaams beschermingsmechanisme
  2. Innovatieve koelende kledij helpt atleten warm weer in Tokio te trotseren
  3. Verslag EWI-commissie

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven