U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze mailings. Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.
Nieuwsbrief Kubus

Kubus nieuws mei 2019

  • Creatief smullen voor 65+
  • Laetare boft met 40jarig feest Kubus
  • Aanmelden feest wenselijk
  • Iktoon komt eraan: vanaf 1 juni
  • Volg gratis proefles
  • Eerste geluiden van LelySTART
  • Lelykracht toont: Huiskamerfestival & Buitenspeeldag
Creatief smullen voor 65+

Met deze keer als gasten: Jan en Gera Kreuter met muziek, Ans Koopman met theater en Jedidjah Companje met woordkunst.

Een geweldige activiteit in Kubus Lelystad, speciaal voor mensen van 65 jaar en ouder: Creatief Smullen. Met een lichte maaltijd en een lekker drankje geniet je van een onverwacht programma. Een charmante Kubus gastheer zorgt ervoor dat je je als gast op je gemak voelt! 

Wees welkom! Maandag 27 mei: 12.00 - 14.00 uur, entree: € 7,50 per persoon incl. lichte maaltijd, graag van te voren aanmelden

Laetare boft met 40jarig feest Kubus

Naast feest in eigen huis kiest de jarige Kubus ook externe plekken om ons 40 jarig bestaan te vieren! Voor Onderwijs bedacht Kubus om scholen uit te nodigen hulp te zoeken voor hun jaarlijks terugkerende eindmusical. Kubus biedt graag inhoudelijke en technische of facilitaire ondersteuning aan in dit kader om zodoende leerkrachten in hun laatste weken voor de zomervakantie enigszins te verlichten.

Met een aanbiedingsbrief en een verschrikkelijk leuk filmpje heeft basisschool Laetare het voor elkaar dat ze begeleid gaan worden bij hun eindmusical. De presentatie van hun musical zal met zoveel mogelijk egards plaatsvinden in het gebouw De Kubus. Om dit te vieren werd het cadeau maandag jl. aangeboden door directeur Akke.

Aanmelden feest wenselijk

Over 15 juni gesproken: inmiddels is de website van Kubus zo ingericht dat je probleemloos kunt laten weten of je gast wilt zijn bij onze reünie, bij het buffet of op de feestelijke avond met dansen na.

Gezien de beperkte zitplaatsen in de theaterzaal is het verstandig om te laten weten of je komt en met hoeveel mensen je komt. Want vol=vol…..

Iktoon komt eraan: vanaf 1 juni

Op zaterdag 1 juni start landelijk de maand Iktoon. Tijd om te laten zien waar we voor staan: plezier in muziek, zang, dans, toneel, kunst, film etc. en het liefst met elkaar.

Aino Merits realiseert als intendant amateurkunst de aftrap ditmaal in het stadhuis met een heerlijk meezing concert en een bezoekje aan de kamer van de wethouder voor zijn expo aldaar. En daarna in het Stadshart drie podia die van zich laten horen met Kubus slagwerkers, dansers en daarnaast koren en het Harmonie Orkest. Ook jammen is goed mogelijk in deze maand. Een speciale folder is hiervoor ontwikkeld.

Opvallend in de maandkalender is een Buitenspeeldag (19 juni), het jubileum van JTL in de Agora (15 juni) en een concert speciaal voor ouderen door het FJSO ( jong speelt voor oud) op 29 juni in de Kubus. Alle info vind je hier.

Kom een gratis proefles volgen

Sommige kinderen weten al vanaf hun geboorte dat ze een beroemde zangeres willen worden, maar bij Kubus weten we dat je meestal tussen je 7e en 10e levensjaar beslist of je een instrument wilt gaan bespelen, in een musical wilt gaan staan of dat je wilt gaan dansen of nog liever schilderen. 

Om jou te helpen in je keuze geeft Kubus proeflessen van 24 juni t/m 12 juli 2019. Daarin kun je kennismaken met alle kunstvormen die Kubus biedt: dans, theater/musical, kunst, muziek en popschool.

De proeflessen zijn helemaal gratis! Het inschrijven voor deze serie proeflessen kan t/m 9 juni 2018. Er kunnen maximaal 2 proeflessen per persoon aangevraagd worden. Schrijf je snel in, want vol=vol!

Eerste geluiden van LelySTART

De eerste namen voor LelySTART 2019 zijn bekend! Onze collega’s van Poppodium Corneel hebben opnieuw een prachtig programma weten samen te stellen voor het hoofdpodium op zaterdagavond 14 september. Suzan & Freek komen samen de sterren van de hemel spelen met onder andere natuurlijk hun tophit ‘Als het avond is’ en niemand minder dan Trijntje Oosterhuis komt de avond afsluiten! 

De vrijdagavond (13 sept) kent een nieuw karakter: in gebouw Agora zullen alle vier de betrokken organisaties zich presenteren bij de aftrap van LelySTART 2019. Wordt vervolgd

Lelykracht toont: Huiskamerfestival en Buitenspeeldag

Komende maand presenteert Lelykracht haar tweede Huiskamerfestival op zondag 30 juni met Chantal Kleijheeg als organisator. Inmiddels kun je 18 matches vinden op de site van Lelykracht, met bekende namen als Divertido, Jammed en de Boeierband.

Er zijn momenteel meer artiesten dan huiskamers in Lelystad die deze kunnen herbergen. Dus heb je nog ruimte in je huisje of tuin en wil je buren beter leren kennen stel je huis beschikbaar voor een intiem concert van 3x 30 minuten. 

Op woensdag 19 juni realiseert Lelykracht een Buitenspeeldag op het evenemententerrein pal naast het NS station. Kubus organiseert naast alle andere activiteiten die daar plaatsvinden open lessen dans van Ingrid Krabbe en Maaike Hazelaar. Dennis Chamman gaat met zijn slagwerkgroepjes ook in de openheid deelnemen. Tussen 14.00 en 17.00 uur. 

VRAGEN?
info@dekubuslelystad.nl
www.dekubuslelystad.nl
(0320) 22 15 24
AGENDA

Expositie Cursistenwerk
16 mei t/m 19 juli, Kubus

Open repetitie BACHkoor
16 mei, Kubus

Jubileumconcert Fleetwood Back (UITVERKOCHT)
17 mei, Kubus

Kids Musical: De Aristocats
24 mei, Kubus

Creatief smullen voor 65+
27 mei, Kubus

Toetsenavond
27 mei, Kubus

Kids Musical: De Grote Reddingsexpeditie
29 mei, Kubus

Bekijk hier de complete agenda. 

FEEST

Heb jij je al aangemeld voor het jubileumfeest van de Kubus op zaterdag 15 juni? Klik hier.

Uit in Lelystad?

Uit in Lelystad is de culturele gids voor iedereen die erop uit wil in Lelystad.

Culturele activiteiten aanmelden? Stuur een e-mail.

DEEL DEZE NIEUWSBRIEF!
Share on Facebook Share on Twitter
Geen emails meer ontvangen? Afmelden.