U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze mailings. Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.
Nieuwsbrief Kubus

In deze nieuwsbrief aandacht voor:

 • De nieuwe OOK komt in december 2018 uit
 • Henk Siepel, winnaar van de Amateurkunstprijs Beeldende Kunst
 • Expositie De LAK in het stadhuis n.a.v. 100 jaar Zuiderzeewet 
 • Workshop persbericht schrijven op maandag 21 januari 2019
 • De Salon on Tour op zondag 24 februari 2019 in de foyer van Kubus
 • Iktoon de maand van de amateurkunst juni 2019
 • LKCA, informatie voor stichtingen en verenigingen
OOK, vernieuwd én komt deze maand uit

Deze zesde editie van Dé Lelystadse gids Oog Op Kunst, is weer completer dan de vorige uitgave. De gids start met het een voorwoord van onze wethouder voor cultuur Peter Schot, gevolgd door de contactgegevens van de culturele organisaties, de evenementen en de locaties.

Een gids voor iedereen met oog voor kunst & cultuur. Verkrijgbaar in Flevomeer bibliotheek, het Stadhuis én de Kubus. Wil je één of meerdere exemplaren opgestuurd krijgen dan kan dat. Stuur je verzoek naar Aino of Guido

Wethouder op bezoek in atelier Henk Siepel

Peter Schot, sinds juni onze Wethouder Stedelijke Ontwikkeling, Omgevingswet & Cultuur, had de wens om op zijn kantoor werk op te hangen van een amateurkunstenaar.

Op 15 november hebben de kunstenaar en de wethouder elkaar ontmoet in Atelier de Veste, waar Henk zijn vaste werkplaats heeft. Henk Siepel won de Amateurkunstprijs Beeldende Kunst in Lelystad. Lees meer...

Expositie De LAK n.a.v. 100 jaar Zuiderzeewet

100 jaar Zuiderzeewet is de aanleiding geweest voor een uitdaging voor de leden van de LAK: De vereniging Lelystads Amateur Kunstenaars. Ruim 20 leden hebben hierop een kunstwerk gemaakt voor de expositie. Technieken zijn gebruikt als acryl, aquarel en etsen. Deze expositie is nu te zien in de hal van het stadhuis van Lelystad. De expositie is te zien tot 3 januari 2019.

De Opening van de expositie is op dinsdag 27 november om 18.30 uur in het stadhuis van Lelystad. Wethouder Peter Schot verricht de Opening. Je bent hiervoor van harte uitgenodigd!

Workshop Persbericht schrijven

Hoe krijg je jouw persbericht geplaatst en hoe kan je er voor zorgen dat jouw concert, expositie of voorstelling meer aandacht in de pers krijgt. Deze vraag heeft intendant amateurkunst Aino Merits voorgelegd aan Corinne Groenenberg, eigenaar van Flow-Media en journalist en tekstschrijver, onder andere actief voor de Flevopost.

De uitkomst: een Interactieve (laptop of blocnote mee) workshop over ‘Hoe schrijf ik een persbericht’ en ‘Hoe kom ik in de media’.

 • Datum: maandag 21 januari 2019
 • Locatie: de Kubus
 • Tijd: inloop 19.30 uur, start 19.45 uur tot uiterlijk 21.30 uur
 • Aantal deelnemers: maximaal 15 deelnemers
 • Opgeven: stuur een e-mail naar Aino

Heb je wensen en/of vragen die je graag in de workshop behandeld wil hebben, maak deze dan kenbaar voor maandag 7 januari 2019. Corinne zal kijken in hoeverre het mogelijk is de verschillende vragen te behandelen in de workshop.

De Salon on Tour op zondag 24 februari 2019

Zondag 24 februari 2019 in de foyer van de Kubus.

Juul, Marijke en Jan zijn de drie mensen die de organisatie, publiciteit en werving doen van De Salon, het twee maandelijks Open Podium in Lelystad. Het genre is het best te omschrijven als Kleinkunst, het is dus geen jamsessie en ook een rockband is niet op zijn plek bij dit Open Podium.

Het gaat om gedichten, muziek, zang en natuurlijk ook theater voor een solist, een duo of een klein groepje. Er is behoefte aan dit type Open Podium, dat ervaren we, ze groeien. Er is voldoende aanbod van artiesten. Veelal wordt er opgetreden door een mooie combinatie van rijp en groen. Mensen komen uit het hele land, 2/3 komt uit Lelystad en de rest van buiten Lelystad. Wel zouden ze nog meer willen groeien wat betreft publiek.

Eens in de twee maanden, is de Salon op de laatste zondag van de maand in Utopodium van 14.30 - 16.30 uur. 

Iktoon, landelijk vertaald naar Lelystad

Juni blijft ook in 2019 dé maand van de amateurkunst ofwel IKToon.

Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar mensen kennen hen vooral als juf, opa of accountant, niet als toneelspeler, pianist of vlogger. De landelijke Iktoon-campagne in de maand juni beoogt hier verandering in aan te brengen. Voor de derde keer op rij wordt de hele maand juni in Nederland hét podium van alle amateurkunstenaars. Op meer dan duizend locaties, in meer dan 150 gemeenten zal kunst te zien zijn, in kunstencentra, ateliers en buurthuizen, maar ook thuis, op straat en in winkels.

Plannen, ideeën, activiteiten die je graag in deze maand wil uitvoeren alleen of samen met anderen, geef dat door en stuur een mail naar Aino.

LKCA: landelijke informatie voor amateurkunst

LKCA, heeft ook online informatie voor stichtingen en verenigingen. 

Het LKCA, staat voor Landelijk Centrum Cultuureducatie en Amateurkunst. Het LKCA is gevestigd in Utrecht. Iktoon, de maand van de Amateurkunst is één van de initiatieven van het LKCA. Verder doet het LKCA nog veel meer. Zo doen zij onderzoek over cultuurparticipatie en cultuureducatie en de toekomst, organiseren ze bijeenkomsten over vele onderwerpen met betrekking tot cultuurparticipatie en educatie en hebben zij een informatiebank. Ook voor amateurkunstverenigingen en stichtingen is hier informatie te vinden over bijvoorbeeld ondersteuning, statuten, crowdfunding of advies op maat.

Neem ook eens een kijkje op deze website

VRAGEN?
info@dekubuslelystad.nl
www.dekubuslelystad.nl
(0320) 22 15 24
Amateurkunst in beeld
DEEL DEZE NIEUWSBRIEF!
Share on Facebook Share on Twitter
Geen emails meer ontvangen? Afmelden.