Bekijk de Webversie

 

onderzoeksinfrastructuur

120 miljoen euro extra voor Vlaamse onderzoeksinfrastructuur uit Vlaams relanceplan

Vlaams minister van innovatie Hilde Crevits voorziet in 120 miljoen euro voor nieuwe onderzoeksinfrastructuur verspreid over heel Vlaanderen.  Het gaat om 23 projecten van de 5 Vlaamse universiteiten en de kennisinstellingen imec, VITO, ILVO, Flanders Make, Instituut Tropische Geneeskunde en Biobase Europe Pilot Plant. De investering moet Vlaanderen versterken als innovatieve regio en past binnen het relanceplan Vlaamse Veerkracht, met focus op duurzaamheid, digitalisering en gezondheid.

>> Bekijk alle projecten

einstein

Einstein Telescoop prioriteit voor Europa

Het European Strategy Forum on Research Infrastructures (ESFRI) heeft bekendgemaakt dat het Einstein Telescoop-project deel gaat uitmaken van een korte lijst van prioritaire projecten in de EU. Een mogelijke vestigingsplaats is de grensregio van België, Duitsland en Nederland.

>> Lees meer 

EWI-commissie

Verslag EWI-commissie: artificiële intelligentie, verlenging beurzen, ...

Minister Crevits beantwoordde vorige week in de commissie vragen over o.a. het potentieel van artificiële intelligentie in Europa, het ontbreken van een actieplan voor digitalisering bij Vlaamse ondernemingen en de impact van corona op onderzoekers en de verlenging van de beurzen van 800 doctorandi.

>> Bekijk het verslag 

lerarenkaart

Uitnodiging: 'Marktconsultatie digitale lerarenkaart'

In het project “Digitale Lerarenkaart” wil PIO (Programma Innovatieve Overheidsopdrachten) samen met Klasse de huidige fysieke Lerarenkaart digitaliseren door een smartphone-applicatie te laten ontwikkelen met bijhorend achterliggend platform. Hiervoor nodigen ze ondernemingen uit om op 28 september deel te nemen aan een marktconsultatie.

>> Alle info en inschrijven 

cover

'Vlaanderen in Cijfers 2021

De brochure 'Vlaanderen in Cijfers 2021' van Statistiek Vlaanderen geeft aan de hand van een beperkte set Vlaamse openbare statistieken een kernachtig beeld van Vlaanderen. De statistieken beslaan een ruime waaier aan thema’s en werden gegroepeerd in 4 grote onderdelen: bevolking en samenleving, economie en ondernemingen, ruimte en leefomgeving en overheid en bestuur.

>> Bekijk de publicatie 

Ook nog deze week


vlaamse regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. visienota 'Internationaal beurzenprogramma', versterking onderzoeksveld en versnelling O&O&I voor universiteiten en kennisinstellingen en investeringsimpuls in O&O&I-infrastructuur in Vlaanderen.
>> Bekijk alle beslissingen in detail

schriftelijke vragen
Schriftelijke vragen deze week

O.a. evolutie studenten-ondernemers, paardensector en bijsturing Strategische transformatiesteun (STS).

>> Bekijk alle vragen en antwoorden 

cover
Fit4Food2030: resultaten van het Vlaamse Policy Lab

Hoe bouwen we een voedselsysteem dat een minimale impact heeft op het milieu, afgestemd is op het veranderende klimaat, gezond is voor de mens en eerlijk is voor alle partners in de keten? Dat was het onderwerp van het Europese project FIT4FOOD2030.

>> De publicatie geeft een overzicht van de resultaten en aanbevelingen


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Maak kennis met drie nieuwe PIO-projecten
  2. Vlaanderen doorbreekt voor het eerst 3%-norm O&O-bestedingen
  3. 786 doctoraatstudenten krijgen verlenging van mandaat wegens corona

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven