Svenska Uppfinnareföreningen

...den blomstertid nu kommer...

 

Cold Tech Challenge

Norrlands Guld lanserar Cold Tech Challenge - en innovationstävling som går ut på att lösa problemet med feltempererad öl. Tävlingen arrangeras tillsammans med Svenska Uppfinnareföreningen, FundedByMe och Student Competitions och målet är att hitta nya intressanta idéer som också har potential att förverkligas.

Läs mer

_____________________________________________________

Småföretagen vill växa - men saknar finansiering

Detta år har Företagarnas nye Chefsekonom Daniel Wiberg gjort en ambitiös analys av finansieringsläget för företag. Både behoven och möjligheterna berörs. Bristerna belyses också. Det är i hög grad samma brister som gäller för uppfinnare.

Läs mer

____________________________________________________

Vinnarna utsedda i Sveriges största uppfinnartävling för unga!

Den 4 maj premierades Sveriges unga uppfinnare med 9 stipendier på mellan 5000-1000 kr i den årliga uppfinnartävlingen Finn upp, Sveriges största uppfinnartävling för unga.

Läs mer

____________________________________________________

Polhemspriset

Vilken innovatör har förändrat livet för oss människor? Nominera en kandidat före 31 maj till Polhemspriset 2015!

www.polhemspriset.se

______________________________________________________

Varför stannar inte tillväxtföretagen?

Debattartikel i SvD 11 maj 2015. Varför köps så många tillväxtföretag upp av utlänningar? Detta stora utflöde vill knappast någon inom Innovationssverige tala om. Det finns heller inga aktuella studier i ämnet, skriver Peter A Jörgensen, tidigare bland annat teknisk attaché i Kalifornien.

Läs mer

______________________________________________________

vi tipsar: Ullared - Jakten på storsäljaren...

...så heter det tävlingsprogram som visats på Kanal 5 under hela våren! Programmet där uppfinnare från hela Sverige deltog i jakten om att vinna en plats i Skandinaviens största varuhus för just deras uppfinning och/eller produkt. En möjlighet att nå ut med sin produkt till väldigt många köpare helt enkelt! Nu är förberedelserna för nästa säsong i full gång...

Läs mer

______________________________________________________

vi tipsar: Green Challenge

För nionde året i rad genomförs PostkodLotteriets Green Challenge med syfte att hitta den affärsplan som på bästa sätt bidrar till att minska utsläppen av växthusgaser. Segraren i den internationella tävlingen får 500 000 euro för att vidareutveckla och lansera sin produkt eller tjänst, och ytterligare 200 000 euro delas ut till andra bidrag.

Tävla själv eller nominera!
Har du själv en affärsplan eller känner du någon som borde delta i tävlingen? Sista tävlingsdag är den 1 juni. Läs mer om tävlingen via länken:

PostkodLotteriets Green Challenge 2015

____________________________________________________

vi tipsar: Professionell hemsida till fördelaktigt pris

Här kommer ett medlemserbjudande från två medlemmar till alla som är intresserade av att skaffa sig en egen hemsida eller webbutik. Vi säljer och bygger kraftfulla hemsidor efter dina önskemål. Nu vill vi ge alla medlemmar chansen att skaffa sig en professionell hemsida till mycket fördelaktigt pris.

Läs mer

____________________________________________________

Vi presenterar Daniel Karlsson, en av våra uppfinnarprofiler.

Välkommen som medlem!

De första stegen till att bli innovatör.

Patentrådgivning - ett av våra medlemserbjudanden