Heraanleg Heerweg-Noord en -Zuid

Nieuwsbrief dd. 21-06-2014

 
 
 
FASE 1
 
 

FASE 1: andere einddatum

Situering: kruispunt Heerweg-Zuid/Ter Linden tot kruispunt Tramstraat/Della Faillelaan (inclusief kruispunt Hutsepotstraat/Dorpsstraat)

  • Tot aan het bouwverlof, dat start op 12 juli, wordt een deel van de sporen tussen de kruispunten Tramstraat/Della Faillelaan en Hutsepotstraat/Dorpsstraat aangelegd.
  • Gedurende het bouwverlof, van 12 juli tot en met 4 augustus, zal het kruispunt Hutsepotstraat/Dorpsstraat bereikbaar zijn voor plaatselijk verkeer.
  • Na het bouwverlof wordt het kruispunt Hutsepotstraat/Dorpsstraat afgewerkt (o.a. beton- en asfaltlaag). Het kruispunt wordt opengesteld op het einde van de werken in deze fase. Ook de spoorwerken worden na het bouwverlof voortgezet.

Deze fase wordt afgerond in de week van 1 oktober. De week daarop wordt gebruikt om signalisatie en wegmarkeringen aan te brengen en de voetpaden aan te leggen.

 
FASE 2
 
 

FASE 2: verloopt volgens planning

Situering: kruispunt Haardstedestraat/Edelsteenstraat tot inrit Coca-Cola Enterprises (inclusief kruispunt Gestichtstraat/Zwijnaardsesteenweg)

  • Tot aan het bouwverlof wordt verder gewerkt aan de spooraanleg.
  • Vanaf het bouwverlof, dat start op 12 juli, kan gemotoriseerd verkeer via Heerweg-Noord de Gestichtstraat bereiken, en omgekeerd.
  • Na het bouwverlof, vanaf 5 augustus, zal ook de Zwijnaardsesteenweg opnieuw bereikbaar zijn voor autoverkeer.

Deze fase wordt afgerond tegen 4 augustus. Op 5 augustus wordt de signalisatie verwijderd.

 
FASE 3
 
 

FASE 3: vanaf 5 augustus

Situering: kruispunt Heerweg-Noord/Isabella Van Oostenrijkstraat tot aan kruispunt Heerweg-Noord/Klaartestraat (kruispunten niet inbegrepen)

Begin juli wordt gecommuniceerd welke omleidingen er gelden vanaf 5 augustus. Handelaren krijgen in de loop van juli een nieuwe bereikbaarheidsfolder toegestuurd.

Deze werken, en dus ook de omleidingen, zullen tot eind januari 2015 duren.

 
Fase 4
 
 

FASE 4: vanaf begin september

Situering: kruispunt Heerweg-Noord/Klaartestraat tot kruispunt Heerweg-Noord/Rooskenstraat

Begin juli wordt gecommuniceerd welke omleidingen gelden vanaf 5 augustus. Handelaren krijgen in de loop van juli een nieuwe bereikbaarheidsfolder toegestuurd.

Deze werken, en dus ook de omleidingen, zullen net als FASE 3 tot eind januari 2015 duren.

Alle vermelde data gelden
onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.