Bekijk de Webversie

 

VLIZ

VLIZ zet zwaar in op onderwater robotica

Met het nieuwe ‘Marine Robotics Centre’ toont het Vlaams Instituut voor de Zee zijn ambitie om uit te groeien tot een internationale kennishub voor mariene robotica. Het centrum is ingebed in het VLIZ, dat als het centrale aanspreekpunt voor zeewetenschappen in Vlaanderen de aangewezen instelling is om deze gespecialiseerde infrastructuur te beheren en in te zetten.

>> Lees meer 

PIO

Werk je voor een Vlaamse overheid of een Vlaamse publieke organisatie?

Heb je een idee of uitdaging waarvoor er niet meteen een kant-en-klare oplossing beschikbaar is op de markt? En wens je ondersteuning bij de aankoop van deze innovatieve oplossing? Dan mag je zeker onze infosessie van donderdag 17 oktober niet missen. Dan zakken we af naar Muntpunt, in het hartje van Brussel, om je alle informatie te verschaffen over ons Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO). We lichten het programma toe, geven uitleg bij onze volgende oproep met deadline 13 december, geven tips voor een succesvolle aanvraag en brengen enkele voorbeelden uit de praktijk.

>> Alle info en inschrijven via deze link

W&I-dag

Uitnodiging: 'Vlaams-Nederlandse Wetenschaps- en Innovatiedag 2019 '

Voor onze eerste Vlaams-Nederlandse Wetenschaps- en Innovatiedag op 28 oktober mogen we al bijna 100 deelnemers verwelkomen. Doel van het event is de triple helix stakeholders aan beide zijden van de grens samen te brengen rond de geselecteerde thema’s Life Sciences & Health, Artificiële Intelligentie, Industrie 4.0 en Duurzame Energie.

>> Inschrijven kan via deze link 

Ook nog deze week


industriebeleid
Uitnodiging: 'Het Europees industriebeleid voor de toekomst'
De Europese Commissie lanceert eind 2019, op vraag van de Europese Raad, een nieuwe Europese industriestrategie. Het ideale moment voor ons en VLEVA om op 17 oktober een industrievoormiddag te organiseren. Een expertenpanel buigt zich over zowel de Europese als de Vlaamse strategie.
>> Lees meer

KVAB
Laureaten Onderscheidingen Wetenschaps-communicatie

De Koninklijke Vlaamse Academie van België en de Jonge Academie reiken jaarlijks de “onderscheidingen wetenschapscommunicatie” uit aan wetenschappers met een uitzonderlijke verdienste in wetenschapscommunicatie. De laureaten 2019 werden vorige week bekend gemaakt.

>> Bekijk hier de laureaten

VARIO
“9 ministers van Innovatie"

Deze week de voorlaatste VARIO video-testimonial in de reeks “9 ministers van Innovatie”. VARIO-ondervoorzitter Dirk Van Dyck neemt daarin het woord. Hij legt de link tussen transversaal beleid en de ontwikkeling van nieuwe vormen van mobiliteit, zoals autonome wagens en slimme deelsystemen in steden.

>> Bekijk de testimonial 


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. 18 nieuwe projecten geselecteerd voor ‘slimme innovatie’ in de Vlaamse publieke sector
  2. Toekomst Europese Onderzoeksruimte
  3. Citizen Science: succesvolle tweede oproep
     

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven