Rebecca Persson

29/1/2012

Derfor er børnevitaminer ikke farlige!

”Er jeg så en dårlig mor, fordi jeg har givet mit barn vitaminpiller?”

”Skal vi nu smide børnevitaminerne i skraldespanden?”

Der er symptomer på vitaminpanik i min indbakke i disse dage!


TÆNK har nemlig offentliggjort en test af børnevitaminer, som stempler tabletterne som farlige.
Den bitre pille røg straks og helt ukritisk videre i dagspressen.

Lad mig sige det helt klart:

Jeg anbefaler fortsat, at det for de allerfleste børn fra 1 år vil være en god idé at supplere kosten med en børnevitamin med organiske (ja, det er vigtigt!) vitamin- og mineralkilder.
Her er 2 stk. Omnimini eller 2 stk. Spektro Kids et godt valg.


Giv derudover ½ tsk. omega-3 fiskeolie fra Nordic Naturals hver dag og 1 stk. D-Pearl 20 mcg hver anden dag. Og gerne lidt probiotika et par gange om ugen.

Disse kosttilskud er supplementer til en sund og varieret kost (hvis ellers dit barn får sådan én og gider spise den…. – så er I heldige!) – de er ikke en erstatning.

TÆNKs test baserer sig på nogle værdier for Anbefalet Dagligt Tilskud (ADT) og ”Sikkerhedsgrænser”, som jeg og mange andre eksperter imidlertid stiller os ret skeptiske over for.

Jeg har skrevet et indlæg om det på bloggen – se det her.
Det er langt, så tag en god kop søndagste med....

Det bedste er dog altid at få en individuel vurdering af behovet for kosttilskud – læs mere om det her.
Her tages hensyn til sygdomshistorie, eventuelt indtag af medicin, daglig kost, eventuelle fødevareintolerancer, øvrigt indtag af kosttilskud og meget mere.
 

divider

Er økologisk hudpleje fup og fidus?

Så du indslaget i fredags i TV-avisen om
økologiske plejeprodukter, som indeholder sundheds- og miljøskadelige stoffer? Og om manglen på gennemskuelige økodeklarationer?

Det ER en jungle! 



Det største problem ved økologiske hud- og hårplejeprodukter er, at rigtig mange af dem indeholder et eller flere af de 26 deklarationspligtige parfumestoffer. Disse æteriske olier er præcist lige så allergene som syntetisk parfume.

Men der er også andre problemer med de æteriske olier, hvilket de færreste er opmærksomme på. Flere af stofferne kan nemlig også skade miljøet, sundheden på lang sigt – eller begge dele.

Tag nu et hyppigt anvendt parfumestof som linalool. Det kan give allergi og mistænkes for at kunne give kræft og påvirke det ufødte foster. Så det er nok den værste bad boy i gruppen af de 26 deklarationspligtige parfumestoffer.

Parfumestofferne limonene og farnesol er meget giftige for organismer, der lever i vand, og kan forårsage uønskede langtidsvirkninger i vandmiljøet. Det samme er benzyl salicylate, som desuden kan give overfølsomhed ved hudkontakt.

Du finder disse parfumestoffer i et væld af økologiske hud- og hårplejeprodukter!

Derfor har jeg lavet en e-guide, som gennemgår ALLE typer hud- og hårpleje og fortæller dig præcis hvilke grønne produkter, som er sikre at bruge og helt uden parfume og kedelig kemi.

Du kan få guiden GRATIS indtil 1. februar.

Ja tak, den guide vil jeg gerne høre mere om!

divider

Vind smukt økologisk sengelinned

I den aktuelle giveaway på bloggen kan du vinde sengelinned i børnestørrelser i 100% certificeret økologisk bomuld fra danske Truestuff.

Klik her for at deltage!
 

divider

Økologisk Mokost til halv pris!

Kender du BioMio – Danmarks største økologisk spisested?  
Her får du lækker 100% økologisk mad.

Jeg holdt bogreception for min bog BABY på BioMio og kan personligt anbefale deres mokost (højskoledansk for brunch), som serveres i weekenden.

BioMio ligger på Halmtorvet i København.

I dag – altså kun i dag søndag! - kan du score spisebilletter til halv pris på BioMios mokost via Sweetdeal. Se her hvordan.

PS. Var dette nyhedsbrev en god lille haps for dig?
Så del det gerne med vennerne: 

divider