Bekijk de Webversie

 

covid

Europese lidstaten dringen aan op online platform om COVID-19 gerelateerde O&I data uit te wisselen

Op 24 maart vond een videoconferentie plaats met de Directeurs-generaal van de lidstaten rond O&I-acties inzake COVID-19. De lidstaten informeerden over de acties inzake O&I die in hun land al ondernomen waren. Ze drongen aan op gecoördineerde acties tussen lidstaten en benadrukten de nood aan een online platform om COVID-19 gerelateerde O&I data uit te wisselen.

>> Lees meer

taskforce

Taskforce 'Vlaanderen Helemaal Digitaal'

Door de COVID-19 uitbraak nam de overheid heel ingrijpende maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zo ingrijpend dat we zoveel mogelijk naar digitale oplossingen overschakelen om de wereld verder te laten draaien. De Vlaamse overheid richt daarom nu een taskforce op die alle digitale initiatieven die bedrijven, maatschappij en overheden beter kunnen doen werken in kaart zal brengen, onderling afstemmen en promoten.

>> Lees meer 

Breniac

Supercomputer BrENIAC: meld je aan voor rekencapaciteit

Het Vlaams Supercomputer Centrum zal de rekencapaciteit van de supercomputer BrENIAC gedurende 8 weken openstellen voor onderzoek naar COVID-19. 

>> Bekijk hier hoe je je kunt aanmelden

hinderpremie

Corona hinderpremie online aanvragen

Omwille van de coronamaatregelen worden sommige bedrijven verplicht de deuren te sluiten. Om hen financieel te ondersteunen, werd de corona hinderpremie in het leven geroepen. De corona hinderpremie bedraagt 4000 euro voor bedrijven met een fysieke inrichting die verplicht volledig moeten sluiten.

>> Lees meer 

covid

Europese leiders willen onderzoek naar COVID-19 vaccin bevorderen

Op 26 maart hebben de leden van de Europese Raad in een video­conferentie een vervolg­bespreking over de EU-aanpak van de COVID-19-uitbraak gehouden. Zo is er al € 140 miljoen uitgetrokken voor 17 projecten, onder meer inzake vaccins.

>> Lees meer

Ook nog deze week


vlaams parlement
Schriftelijke vragen deze week
O.a. implementatie aangepaste IWT-richtlijn en evaluatie innovatiesteun.
>> Bekijk alle vragen en antwoorden

5G
Vijf kandidaten voor voorlopige 5G-licentie

Naast de drie grote Belgische telecomoperatoren Orange, Proximus en Telenet, hebben ook IT-dienstverlener Cegeka en Entropia, dat telecomnetwerken levert voor kritieke bedrijfscommunicatie, zich kandidaat gesteld voor een voorlopige licentie om met 5G aan de slag te gaan.

>> Lees meer 

plantentuin
Plantentuin Meise doet beroep op thuiszitters voor digitalisering collectiestukken

De Plantentuin van Meise doet beroep op vrijwilligers om te helpen bij de digitalisering van de circa 300.000 beelden van planten die het bezit in haar Belgisch herbarium

>> Lees meer


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Corona crisisaanpak: het wereldwijde ‘twee curven’-beleidsprobleem
  2. Vlaamse supercomputer wordt ingezet in strijd tegen COVID-19
  3. Vlaamse Regering breidt hinderpremie uit naar alle getroffen sectoren

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven