U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze mailings.
Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie

Problemen met de fiscus? Wij nemen het voor jou op!

Nieuwsbrief Jaeger -
Oktober '17

Beste lezer,

De presentatie van de nieuwe belastingplannen zorgen weer voor veel (beoogde) veranderingen in het fiscale landschap: één onderdeel daarvan is de geplande afschaffing van de inkeerregeling. Mr. Vanessa Huygen van Dyck-Jagersma praat ons bij in Afschaffing inkeerregeling per 2018: nu of nooit (?). In Btw-stelsel op de schop? vertelt mr. Carlijn van Dijk daarnaast meer over de geplande hervorming van het btw-stelsel door de Europese Commissie. Wat dit voorstel inhoudt en welke bezwaren hieraan kleven staat in dit blog centraal. Altijd actueel zijn de problemen rondom de bestuurdersaansprakelijk-heid: verweer is mogelijk maar cruciaal is wel het doen van een rechtsgeldige melding betalingsonmacht. Mr. Marloes Lammers licht dit toe in: Bestuurdersaansprakelijkheid:1+1=2 of toch niet?

Onze advocaten zijn echter niet alleen actief met bloggen, ook geven zij regelmatig lezingen voor diverse onderwijsinstituten en anderen geinteresseerden. Zo werken wij ook samen met FSVU, de Fiscale Studievereniging van de Vrije Universiteit Amsterdam. In hun jaarblad staat ditmaal een interview met onze kantoordirecteur mr. Nikki van Eldijk, waarin zij aan de hand van diverse publicaties binnen Jaeger de lezer meeneemt in het vakgebied. Daarnaast ook in dit magazine een artikel van mr. Vanessa Huygen van Dyck-Jagersma over het pleitbaar standpunt: wanneer is een standpunt nog pleitbaar en vooral: naar welke moment moet dat worden beoordeeld? Sinds deze maand komt het docentschapschap overigens ook in een nieuw jasje: mr. Marloes Lammers en mr. Vanessa Huygen hebben voor E-WISE-PE-Academy een interresante e-learning cursus gemaakt over de fiscale bestuurlijke boete. U kunt er hier meer informatie over vinden.Toch liever ‘the real thing?’ Mr. Wiebe de Vries geeft op dinsdag 7 november de basiscursus Fiscaal Strafrecht voor de Bijzonder Strafrecht Academie. Inschrijven is nog mogelijk!

And last but zeker not least: Jaeger Advocaten-belastingkundigen heeft een vacature! Wij zoeken een FISCAAL JURIST/FISCAAL ADVOCAAT met een gedreven, kritische en enigszins eigenwijze houding en de ambitie én kwaliteiten om werkzaam te zijn in een veeleisende procespraktijk. Ken of ben jij...? Lees hier dan verder!

Veel leesplezier!

Afschaffing inkeerregeling per 2018: nu of nooit (?)

Na de eerdere aankondiging is inmiddels ook het wetsvoorstel gepubliceerd tot afschaffing van de inkeerregeling. Anders dan verwacht betekent dit niet alleen maar dat de mogelijkheid tot boetevrij inkeren over de laatste twee jaar vervalt. Het meest verstrekkend gevolg is dat de deur naar strafvervolging uitdrukkelijk wordt opengezet. Wat betekent dit voor de mogelijkheid om vrijwillig onjuiste aangiften te verbeteren? Is het echt nu of nooit of is straks nog een escape mogelijk?

Btw-stelsel op de schop?

Er is momenteel veel aan de hand in btw-land. Waar het nieuwe kabinet het lage btw-tarief wil verhogen van 6% naar 9%, kwam de Europese Commissie begin oktober met het voorstel om het btw-stelsel ingrijpend te hervormen. Waarom wil de Europese Commissie het btw-stelsel hervormen? Wat houdt het voorstel in? En kleven al bezwaren aan dit voorstel? Deze vragen staan in deze blog centraal.

Bestuurdersaansprakelijkheid:1+1=2 of toch niet?

Het leven van een bestuurder van een B.V. of een N.V. gaat niet altijd over rozen. Verkeert de vennootschap in financiële problemen en kan daardoor de loon- en/of omzetbelasting niet worden betaald, dan kan de ontvanger proberen de bestuurder daarvoor op te laten draaien. De ontvanger stelt de bestuurder dan bij beschikking aansprakelijk. Wat is voor u als bestuurder belangrijk: een rechtsgeldige melding betalingsonmacht! Zonder zo’n melding komt u in een lastige bewijspositie te verkeren. Wat is nog meer belangrijk? Een goed verweer tegen de aansprakelijkstelling. Daarover in dit blog meer.

GEZOCHT: Een FISCAAL JURIST/FISCAAL ADVOCAAt

Jaeger Advocaten-belastingkundigen heeft een vacature voor een FISCAAL JURIST/FISCAAL ADVOCAAT met:

  • een afgeronde studie met fiscaal-juridische achtergrond, inclusief civiel effect;
  • een gedreven, kritische en enigszins eigenwijze houding;
  • de ambitie én kwaliteiten om werkzaam te zijn in een veeleisende procespraktijk.

De medewerker die wij zoeken wil zich in elk geval (verder) specialiseren in het formeel belastingrecht.

Afmelden voor deze nieuwsbrief