Heraanleg De Pintelaan - Tramverlenging UZ

Nieuwsbrief 14 oktober 2015

 
 

Geachte heer, mevrouw

Zoals u misschien al merkte, is de heraanleg van de Galglaan bijna afgerond. Met het einde van die werkzaamheden zitten we in de laatste rechte lijn van dit project. Hieronder geven we u graag een stand van zaken mee.

 
Einde fase 7
 
 

Begin oktober goten we de bovenste asfaltlaag in de Galglaan. De straat wordt opengesteld voor het verkeer op vrijdag 16 oktober, nadat het asfalt gedroogd en uitgehard is.

 
Fases 4, 5 & 6
 
 

Op maandag 19 oktober (niet 17 oktober zoals in de bewonersbrief staat) sluiten we het kruispunt Zwijnaardsesteenweg-De Pintelaan af tot eind december 2015. Tijdens die periode leggen we daar de tramspooraftakking naar het UZ Gent aan en werken we de rijbaan af.

 
Handelaars
 
 

Tijdens de werkzaamheden is de werfzone niet toegankelijk met de auto. Handelszaken blijven steeds te voet bereikbaar.

 
Bereikbaarheid
 
 

Door de werkzaamheden wijzigt de verkeerssituatie.

Opgelet! Onderstaande omleidingen zijn onder voorbehoud. Gelieve steeds de signalisatie te volgen.

Voor voetgangers en (brom)fietsers:
 

Voetgangers en fietsers dienen een omleiding te volgen. We voorzien duidelijke signalisatie op het terrein.

Opgelet! De voet- en fietsersingang van het UZ Gent in de De Pintelaan (recht tegenover Café De Pinte) is niet meer bereikbaar.

  • voetgangers worden omgeleid naar een alternatieve ingang recht tegenover de broodjeszaak Broko in de Zwijnaardsesteenweg;
     
  • fietsers komende van de Zwijnaardsesteenweg (kant centrum) of van de Krijgslaan worden via de Opvoedingsstraat omgeleid naar een alternatieve ingang in de De Pintelaan;
     
  • fietsers komende van de Zwijnaardsesteenweg (kant Zwijnaarde) of van de De Pintelaan (kant R4) worden omgeleid naar een alternatieve ingang in Steenakker.
Voor gebruikers van het openbaar vervoer:
 

Vanaf zaterdag 17 oktober volgen de buslijnen 5 en 47 een kleine omleiding.

Klik hier om de omleiding op een kaart te zien.

Tram 4 rijdt sinds eind augustus opnieuw tussen het Sint-Pietersstation en de eindhalte Gent Zwijnaardebrug. In de week van 26 oktober 2015 zal de halte Gent De Pintelaan in de Galglaan weer bediend worden.

Meer info vindt u aan de haltes, op de routeplanner van De Lijn of op www.delijn.be/gent.

Voor automobilisten:
 

Bestuurders die van Zwijnaarde komen en richting Gent of de Corneel Heymanslaan willen rijden, worden omgeleid via de Galglaan, Krijgslaan, Vrijheidslaan en de Koekoeklaan. Voor bestuurders die van de Corneel Heymanslaan komen en richting Gent of Zwijnaarde willen rijden, geldt dezelfde omleiding maar dan in de omgekeerde richting. 

Zwaar verkeer wordt omgeleid via de Galglaan, Krijgslaan, Burggravenlaan, Ottergemsesteenweg, De Pintelaan en de Corneel Heymanslaan.

Het UZ Gent blijft bereikbaar via de ingang in de Corneel Heymanslaan.

Klik hier voor een kaart met de wegomleidingen.