Bekijk de Webversie

 

extra middelen

280 miljoen euro extra voor onderzoek en ontwikkeling

De Vlaamse Regering trekt in 2019 280 miljoen euro extra uit voor onderzoek en ontwikkeling. De bijkomende middelen gaan o.a. naar topwetenschappelijk onderzoek bij het FWO-Vlaanderen, industriële onderzoeksfondsen, kmo’s, speerpuntclusters en de oprichting van een nieuw technologiefonds met als naam Flanders Future Techfund.

>> Lees meer

PIO

Innovatieve overheidsopdrachten: maak kennis met de 20 nieuwe projecten

De derde oproep van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) heeft 20 nieuwe projecten opgeleverd. Dit betekent dat we nu 49 projecten begeleiden voor 'slimme innovatie' in de Vlaamse publieke sector.

>> Maak hier kennis met de 20 nieuwe projecten

Supernova

Bezoek ons tijdens Supernova

Van 27 tot 30 september heeft in Antwerpen het Supernova Festival plaats, het grootste toekomstfestival van Vlaanderen. Uiteraard zijn we gedurende de volle vier dagen aanwezig op het festival. Je vindt ons terug aan Booth 47. Hopelijk tot dan!

>> Naar het festival

nachten van de wetenschap

"De nachten van de Wetenschap"

Tijdens de Nachten van de Wetenschap gaan wetenschappers op 5 locaties in gesprek met burgers, organisaties en bedrijven. Het opzet is om samen te onderzoeken wat dit thema zo belangrijk maakt en waarom dit verder onderzocht moet worden. Een tweede vraag is hoe de verschillende partijen hierrond samen onderzoek kunnen doen, de krachten kunnen bundelen,… ?

>> Alle info over "De Nachten van de Wetenschap"

Open Science

Save the date: 21 november - Open Science Conference 2018

Op 21 november organiseert het Departement EWI samen met BELSPO, DGNORS en de Europese Commissie een Open Science Conference. Een update van het programma met een link naar de inschrijvingswebsite mag je in een van onze volgende EWI-nieuwsbrieven verwachten.      

>> Bekijk hier alvast het voorlopig programma

Ook nog deze week


autodelen
Hoe open staat de Vlaming tegenover autodelen?
Om meer inzicht te krijgen in de houding tegenover autodelen in Vlaanderen en de belangrijkste struikelpunten en stimulansen in kaart te brengen, organiseren we binnen het kader van het steunpunt circulaire economie een online bevraging. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig.
>> Neem deel aan de enquête

Green deal
Green Deal Bedrijven en Biodiversiteit

Vorige week ondertekenden al meer dan 114 bedrijven en organisaties de Green Deal Bedrijven en Biodiversiteit. De komende drie jaar zullen ze samen zorgen voor meer natuur op bedrijventerreinen. Indien je nog niet deelneemt en interesse hebt: je kan nog instappen tot eind 2018!

>> Alle info via deze link

EU-nieuws
EU-nieuws deze week

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het Departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

>> Naar het EU-nieuws


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige nieuwsbrief
  1. Europese beleidsmix onderzoeks- en innovatiefinanciering (39ste ERAC-meeting)
  2. Artificiële Intelligentie en Cybersecurity: Engelstalige samenvattingen
  3. Wetenschapspark voor blauwe economie in Oostende

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2018. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven