Bekijk de Webversie

 

herstartlening

Herstartlening voor ondernemingen, beschermingsmechanisme verlengd

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits komt er een herstartlening voor ondernemingen die bijvoorbeeld nieuwe voorraden moeten aankopen om te kunnen opstarten. Daarnaast wordt het Vlaams beschermingsmechanisme verlengd tot eind april 2021. Tot slot werd ook het globalisatiemechanisme definitief goedgekeurd. Op die manier wil minister Crevits ondernemingen de nodige zuurstof geven voor de komende maanden.

>> Lees meer 

evenementen

Evenementen: terugbetaalbare voorschotten kunnen nu aangevraagd worden

Vanaf 1 maart 2021 kunnen organisatoren van een event dat zal plaatsvinden tussen juni 2021 en 31 mei 2022 een aanvraag indienen voor een terugbetaalbaar voorschot. Deze derde oproep is goed voor een totale steun van 50 miljoen euro voor de evenementensector, dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits laten weten. Op basis van de vorige twee oproepen hebben 150 events al samen 43 miljoen euro aan voorschotten ontvangen.

>> Lees meer 

blikopener

Blikopener verspreidt kennis hogescholen bij ruim 4.000 bedrijven, organisaties, scholen en lokale besturen

In 2020 heeft Blikopener maar liefst 2.500 bedrijven, 1.104 non-profit organisaties, 306 gemeenten, steden en OCMW’s en 142 onderwijsinstellingen bereikt met kennis en expertise van onze hogescholen. Dat is meer dan twee keer zoveel dan in 2019. Om die unieke rol die Blikopener heeft verder te versterken investeert Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits ruim 5 miljoen euro om de kennisdeling nog een versnelling hoger te schakelen.

>> Lees meer 

vlaams parlement

Verslag EWI-commissie: A.I., zorgvuldige gegevensdeling, buitenlands toptalent aantrekken, ...

O.a. vragen om uitleg over de sociaal-economische impact van artificiële intelligentie, het platform voor zorgvuldige gegevensdeling, nieuwe maatregelen voor het aantrekken van buitenlands toptalent op de arbeidsmarkt en de Vlaamse brede heroverweging voor het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

duurzame transitie

Duurzame transitie van de economie in kaart gebracht

Om de duurzame transitie van onze economie in kaart te brengen, heeft het Vlaams Departement Omgeving voor de derde maal een Monitor Groene economie uitgewerkt. De gebruikte indicatoren zijn gebaseerd op het Green Growth Monitoring Framework van de OESO en geven aan hoe onze economie vergroent.

>> Lees meer 

synergie

Europa wil meer synergie tussen civiele, defensie- en ruimtevaartindustrie

De Europese Commissie wil met een nieuw actieplan gericht op de synergieën tussen de civiele, de defensie- en de ruimtevaartindustrie, de technologische voorsprong van Europa verder versterken en haar industriële basis ondersteunen. "Het idee is om de nieuwe technologie systematisch, en doelbewust, multi-inzetbaar te maken. We willen zo ook het enorme innovatiepotentieel van onderzoekers en start-ups benutten.”

>> Lees meer 

horizon

Europese Commissie stelt 10 Europese partnerschappen onder Horizon Europa voor

Vorige week werd het Europese partnerschapspakket in het kader van het Horizon Europa Programma voorgesteld, bestaande uit 10 nieuwe Europese partnerschappen tussen de EU, de lidstaten en/of de bedrijfswereld. Het doel is de overgang naar een groen, klimaatneutraal en digitaal Europa te versnellen en het Europese bedrijfsleven veerkrachtiger en competitiever te maken

>> Lees meer 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. COVID-19: globalisatiemechanisme voor ondernemingen met een grote omzetdaling in 2020 en Vlaamse Beschermingsmechanisme en convenant Expertisecentrum O&O Monitoring (ECOOM).
>> Lees meer

Vlaams parlement
Schriftelijke vragen deze week

O.a. SALKturbo, platform 'Aanbestedingen in Limburg' en Smart Manufacturing Campus Thor Park Genk.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

VIB
VIB helpt vaccins verklaren aan brede publiek

In een nieuwe informatiecampagne doet het VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie, de werking van vaccins van a tot z uit de doeken. Het gaat niet specifiek over de coronavaccins, maar het zet de vaccins algemeen in de kijker.

>> Naar de website 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Online event: Horizon Europa: de werkprogramma’s
  2. Drie nieuwe PIO-projecten
  3. Nieuwe maatregelen voor tewerkstelling van buitenlands toptalent
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven