Heraanleg Heerweg- Noord en - Zuid

Nieuwsbrief dd. 24-09-2014

 
 

Begin dit jaar startten grote werkzaamheden in Heerweg-Noord en –Zuid. Fase 1 wordt op 3 oktober afgerond. Dat wil zeggen dat vanaf 4 oktober de handelaars in de werfzone tijdens fase 1 weer vlot bereikbaar zijn met de wagen.

Hieronder vindt u de meest actuele informatie terug.

 
EINDE FASE 1 OP 3 OKTOBER
 
 

Op 3 oktober wordt het kruispunt Dorpsstraat/Hutsepotstraat afgewerkt, net als Heerweg-Zuid en het stuk Heerweg-Noord vanaf de kruising met de Hutsepotstraat tot voor de kruising met de Tramstraat. Dat betekent dat vanaf 4 oktober uw favoriete fotograaf, restaurant, apotheek, juwelier, verzekeringskantoor ,… weer vlot bereikbaar is met de wagen. Klik hier voor meer informatie en klik vervolgens door naar de ‘handelarenfolder van september 2014.

Voor voetgangers en (brom)fietsers:
 

Alle voetgangers en (brom)fietsers kunnen vanaf 4 oktober zonder hinder gebruik maken van de nieuw aangelegde fiets- en voetpaden.

Voor gebruikers van het openbaar vervoer:
 

De bestaande omleidingen blijven van kracht. Voor een overzicht van de bestaande omleidingen, klik hier.

Voor automobilisten:
 

Ook automobilisten hebben vanaf 4 oktober vrije doorgang in de Heerweg-Zuid en de Heerweg-Noord tot aan het kruispunt met de Tramstraat.

 
FASE 3 WORDT VERDERGEZET
 
 

Bij de derde fase van de werken wordt de weg heraangelegd tussen het kruispunt met Nederzwijnaarde tot het kruispunt met de Isabella Van Oostenrijkstraat, beide kruispunten inclusief. Klik hier om zicht te krijgen op de omleidingen voor voetgangers, fietsers, openbaar vervoer en gemotoriseerd verkeer.

 
START FASE 4 OP 6 OKTOBER
 
 

Hier bevindt de werfzone zich langs de Heerweg-Noord vanaf het kruispunt met de Klaartestraat (inclusief) tot en met het kruispunt met de Rooskenstraat. Omdat de rioleringswerken niet afgerond waren op 15 september zal fase 4 pas op 6 oktober starten. Klik hier om zicht te krijgen op de omleidingen voor voetgangers, fietsers, openbaar vervoer en gemotoriseerd verkeer.

 
FOOR IN ZWIJNAARDE VAN 25 SEPTEMBER TOT 29 SEPTEMBER
 
 

Donderdag 25 september start de Foor in Zwijnaarde. Deze duurt tot 29 september. Door de festiviteiten in Dorpsstraat en de Joachim Schaeyckstraat volgen lijnbussen 5, 70, 71, 44 en N4 een omleiding, voor meer informatie klik hier.