Deze e-mail is niet goed leesbaar of bevat geen foto’s? Klik hier.
Op één lijn met Gent

Inhoud:

Enkele nieuwsfeiten in de kijker...

Gentse winterfeesten vanaf 5 december

Verzamel je vrienden, zet je kerstmuts op en neem de bus of tram naar de Gentse Winterfeesten. Zo kan je gerust een glühwein extra drinken in het feeërieke kerstdorp. Schaatsen kan bovendien met €2 korting dankzij De Lijn. De kortingcoupon staat vanaf midden december in onze oudejaarsnachtfolder op www.delijn.be/oudejaar. Zowel met Lijn 22 als met Lijn 1 is er een vlotte verbinding vanaf de Korenmarkt naar Sint-Pietersstation.

Klik hier voor meer info over de bereikbaarheid.

Steek eens je licht op op de tram: Lightopia

In het Design Museum Gent loopt de tentoonstelling 'Lightopia' van 15 november 2014 tot 15 maart 2015. Lightopia is een uniek concept die de verschillende facetten van het lichtdesign samenbrengt. In het kader daarvan worden de interieurs van de Hermelijntrams met fluo licht geaccentueerd. Die zullen in het straatbeeld te zien zijn vanaf 8 december.

Klik hier voor meer info.

Tentoonstelling Carll Cneut

De bekende Vlaamse illustrator van kinderboeken verovert de Sint-Pietersabdij van 2 december 2014 tot 10 mei 2015. Maak kennis met het groot oeuvre van de kunstenaar, kruip voor eventjes in zijn hoofd en herbeleef zijn dagdagelijkse realiteit. U kan de kunstenaar ook in hoogsteigen persoon aan het werk zien in zijn atelier in de Sint-Pietersabdij.

Bezoek de tentoonstelling in de Sint-Pietersabdij Gent en ‘In my head’ zal nooit meer uit je hoofd gaan. Vlot bereikbaar met De Lijn. Klik hier voor meer info.

 

Neem gratis de bus of tram met je NT Gent-ticket

Amortale - Circus Ronaldo

Bent u nog op zoek naar een mooi eindejaarscadeau ? Amortale van Circus Ronaldo is een sprankelende eindejaarsvoorstelling om groot en klein (10+) in opperste stemming het nieuwe jaar in te leiden.

Amortale is een symbiose van tragedie en clownerie, opera en marionettenspel, slapstick en melancholie, van circus en eenvoud. Het is de oerkracht van het oude, reizende foortheater waarin beleving centraal staat. Op za 20, zo 21, ma 22, di 23, vr 26, za 27, zo 28/12, ma 29/12 om 20u in NTGent schouwburg.

Parkeer uw parkeerproblemen, omzeil die files en laat u vervoeren door NTGent en De Lijn: elk NTGent-ticket geldt op de dag van de voorstelling ook als vervoersbewijs heen-en-terug op tram en bussen van De Lijn.

Voor meer info over de bereikbaarheid.

Afsluiting Nieuwe Vaart voor doorgaand verkeer

Vanaf donderdag 4 december tot vermoedelijk maart 2015 zal de Nieuwe Vaart afgesloten worden voor doorgaand verkeer. Dit gebeurt op aanvraag van de stad Gent, om de ontsluiting van de brandweerkazerne te kunnen garanderen. De files als gevolg van de wegenwerken zijn er zo groot dat de brandweer en ziekenwagens het risico lopen niet tijdig op hun bestemming te geraken na een noodoproep. Daardoor volgen bussen 5, 65, 67 en 69 een omleiding.

Voor meer info klik hier.

Facebook Like Button Tweet Button Naar een vriend sturen
Op één lijn met Gent

Wenst u onze mailing niet meer te ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven.