Bekijk de Webversie

 

EWI

EWI-Beleidsnota en begroting: bespreking en stemming in Commissie Vlaams Parlement

Minister Crevits antwoordde vorige week in de Commissie op vragen van commissieleden over de EWI-beleidsnota en begroting.

>> Bekijk het verslag 

commissie

Maak kennis met de nieuwe Europese Commissie

Op 1 december ging, een maand later dan voorzien, de nieuwe Europese Commissie van start voor een periode van vijf jaar (2019-2024). Aan het hoofd staat Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. 

>> Maak hier kennis met de Commissarissen van onder andere Onderzoek, Innovatie, Interne Markt en Industrie 

clean vision summit

Uitnodiging: 'VITO Clean Vision Summit'

Op 18 februari 2020 organiseert VITO de Clean Vision Summit. Een exclusieve Summit in Vlaanderen waarop hoogtechnologische innovaties voor de toekomst belicht en getest kunnen worden. Ben je actief in de chemie, bouw, energie, slimme landbouw, gezondheidssector, logistiek of (bouw)materialen?

>> Schrijf je dan hier gratis in 

EIT

Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT): ministers bereiken eerste akkoord

Vorige week vergaderden de Europese ministers voor Industrie en voor Onderzoek in Brussel binnen het kader van de Raad Concurrentievermogen. Deze vergadering van de Raad was de laatste die plaatsvond onder Fins Voorzitterschap. Vanaf 1 januari 2020 neemt Kroatië immers de fakkel over van de Voorzitter van de Raad van de EU.

>> Lees meer 

klimaatneutraal

Klimaatneutraal: Europese aanbevelingen voor energie-intensieve industrieën

Recent werd het Masterplan 2050 voor EU Energie-intensieve industriesectoren gepubliceerd. Een groep van experten stelde aanbevelingen op over de wijze waarop deze energie-intensieve sectoren van de EU kunnen worden getransformeerd, als onderdeel van een circulaire en klimaatneutrale samenleving tegen 2050.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


flanders make
Vlaamse bedrijven investeren in inhaalbeweging digitalisatie
Ondanks de negatievere economische vooruitzichten willen Vlaamse bedrijven de komende jaren toch 20 procent per jaar extra investeren in digitalisering. Dat blijkt uit een rondvraag van onderzoekscentrum Flanders Make, dat spreekt van een zeer positieve vaststelling.
>> Lees meer

sandbox
Sandbox Vlaanderen Showcase

Met Sandbox Vlaanderen biedt de Vlaamse overheid een omgeving om veilig met nieuwe producten en technologieën te experimenteren. Op 14 januari worden tijdens de eerste Showcase, alle experimenten van Sandbox Vlaanderen voorgesteld.

>> Alle info en inschrijven  

beleidsnota
Beleidsnota Economie, Wetenschapsbeleid en Innovatie

De beleidsnota bevat de grote strategische keuzes van de Vlaamse Regering op het vlak van economie, wetenschapsbeleid en innovatie voor de periode 2019-2024. De nota geeft de visie van de functioneel bevoegde minister weer.

>> Lees de beleidsnota


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Uitnodiging: "Lancering Kenniscentrum Data & Maatschappij"
  2. Jaarlijks 20 miljoen euro voor cybersecurity
  3. Citizen Science: communicatie bij burgerwetenschap

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven