Heraanleg De Pintelaan - Tramverlenging UZ

Nieuwsbrief 24 juli 2015

 
 

Geachte heer, mevrouw

Het bouwverlof is twee weken geleden ingegaan. Zoals vermeld in de laatste bewonersbrief en elektronische nieuwsbrief zijn er van 3 augustus tot begin oktober 2015 werkzaamheden aan het kruispunt Galglaan-De Pintelaan-Zwijnaardsesteenweg. Via deze weg informeren we u over de te volgen omleidingen tijdens die periode.

 
Omleidingen
 
 
Voor voetgangers en (brom)fietsers:
 

Voor voetgangers houden we zo lang mogelijk de voetpaden in stand.

Fietsers die van de De Pintelaan (kant R4) komen, worden naar Gent en UZ Gent omgeleid via de Salamanderstraat, Kikvorsstraat en Zwijnaardsesteen-weg. Voor fietsers die van Gent of UZ Gent komen, geldt hetzelfde maar in de omgekeerde richting. Verder kunnen fietsers ook gebruikmaken van het kruispunt De Pintelaan-Zwijnaardsesteenweg.

Voor gebruikers van het openbaar vervoer:
 

Sinds 18 juli 2015 rijden de buslijnen 5, N5 en 47 weer langs de Zwijnaardsesteenweg in plaats van de Galglaan. Dat is zo tot oktober 2015. Klik hier om de volledige reisweg op een kaart te zien.

  • niet-bediende haltes: UZ-De Pintelaan, tijdelijke halte De Pintelaan, De Deynestraat.
  • alternatieve haltes: Rerum Novarumplein, Gestichtstraat.

Opgelet! Vanaf 3 augustus 2015 volgt buslijn 47 een andere reisweg. Klik hier om de reisweg op een kaart te zien.

Opgelet! Van 27 juli tot en met 30 augustus 2015 rijdt tram 4 niet tussen het Sint-Pietersstation en de eindhalte Gent Zwijnaardebrug door werkzaamheden in de Galglaan en de Prinses Clementinalaan. Een pendelbus zal de tram vervangen. Klik hier voor de reisweg van de pendelbus.

Meer info over het openbaar vervoer vindt u aan de haltes, op de routeplanner van De Lijn en op delijn.be/gent.

Voor automobilisten:
 

Wie van de Zwijnaardsesteenweg (kant Zwijnaarde) komt en richting de Krijgslaan of UZ Gent rijdt, kan dat via het kruispunt De Pintelaan-Zwijnaardsesteenweg. Voor wie van de Krijgslaan of UZ Gent komt, geldt hetzelfde.

Verkeer van de De Pintelaan (kant R4) richting het centrum of de andere kant van de De Pintelaan, wordt omgeleid via de Oudenaardsesteenweg en de Krijgslaan. Voor wie van het centrum of de De Pintelaan (kant UZ) komt en naar de andere kant van de De Pintelaan wil, geldt hetzelfde maar in de omgekeerde richting. Meer info vindt u op de bijgevoegde kaart.

Zwaar vervoer (boven 3,5 ton) is verboden in de Koekoeklaan en Vrijheidslaan. Bestuurders worden in beide richtingen omgeleid via de Burggravenlaan. Meer info vindt u op de bijgevoegde kaart.

Klik hier voor de kaart met de omleidingen voor bestuurders.

Opgelet! Vanaf 3 augustus 2015 zijn de Zwijnaardebrug en de afrit Zwijnaarde vanaf de buitenring van de R4 (naast de autokeuring) onderbroken door werkzaamheden. Het verkeer wordt omgeleid via de R4 en de N60.

In augustus zijn er ook werkzaamheden in de Krijgslaan en aan de tunnels waar de Krijgslaan en de Kortrijksesteenweg onder de treinsporen lopen. Gelieve de aangebrachte signalisatie te volgen.