U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze mailings.
Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie

Problemen met de fiscus? Wij nemen het voor jou op!

Nieuwsbrief Jaeger-December '16

Beste lezer,

Met gepaste trots presenteren wij de eerste editie van onze nieuwsbrief. Wij hopen u vanaf nu maandelijks op de hoogte te kunnen houden van relevante zaken op ons werkterrein, het fiscaal (-strafrechtelijk) recht. In deze versie onder andere twee mooie blogs over belangenverstrengeling bij samenwerking tussen accountants en adviseurs (Ludwijn Jaeger) en de suppletieboete (Vanessa Huygen van Dyck-Jagersma), een interview met Wiebe de Vries en als afsluiter een scherpe publicatie van Vanessa Huygen over Witwassen & Ontneming. Veel leesplezier!

Jaeger Advocaten-belastingkundigen

BELANGENVERSTRENGELING BIJ SAMENWERKING TUSSEN ACCOUNTANTS EN BELASTINGADVISEURS

Een erg groot gedeelte van de belastingadviseurs werkt op een kantoor samen met accountants. Op die samenwerking zijn veel regels van toepassing die deze samenwerking aan banden leggen. Wim Gohres van de NOB kwam op 15 september jongstleden in een interview tot de uitspraak: ‘We zijn nu echt kaltgestellt’. In dit blog bespreek ik de inperking van de vrijheid om te procederen door een samenwerkende belastingadviseur.

Fiscale boete en strafrechterlijke risico's van 10a AWR BTW-suppIetieboete: 10 aandachtspunten voor de accountant of belastingadviseur.

Sinds 2012 is het indienen van een suppletieaangifte omzetbelasting verplicht gesteld. Wanneer een belastingplichtige of zijn adviseur erachter komt dat een te laag bedrag aan OB is aangegeven over de afgelopen 5 kalenderjaren, zal hij die alsnog ‘zo spoedig mogelijk’ moeten aangeven en afdragen. Welke risico’s loopt een belastingplichtige en zijn adviseur wanneer hij dit niet doet of niet snel genoeg? Ligt een forse boete in het verschiet of kan er zelfs een strafzaak volgen?

Spotlight: Wiebe de Vries

Wiebe is  partner bij Jaeger en gespecialiseerd in het fiscaal strafrecht. Hij helpt onder andere cliënten die in aanraking komen met de FIOD en heeft veel kennis van het boeterecht en bewijsrecht. Wiebe treedt ook regelmatig op als expert in de media; zo ook in de uitzending van EenVandaag over 'Spullen verdwijnen bij politie'. 'Een gloednieuw Cartier horloge, een auto met daarin 15.000 euro, een kilo speed...'

Witwassen, ontneming & fiscale delicten anno 2016: de complicaties bij witwassen & ontneming van voordelen uit belastingfraude

Ontneming van voordelen uit belastingfraude leidt niet zelden tot complicaties. Niet-betaalde belasting levert een voordeel uit misdrijf op dat op zijn beurt weer kan worden witgewassen. Anders dan bij andere misdrijven wordt het voordeel bij fiscale delicten niet ‘verkregen’ maar ‘behouden’: het gaat immers om niet betaalde belasting in plaats van ontvangen voordeel. Daardoor kan niet exact worden aangewezen waar de onbetaalde belasting zich in het vermogen bevindt. Afhankelijk van onder meer de verhouding zwart ten opzichte van wit vermogen kan hierdoor het gehele vermogen worden ‘besmet’.

Afmelden voor deze nieuwsbrief