Bekijk de Webversie

 

PIO

Innovatieve overheidsopdrachten: maak kennis met onze 18 nieuwe projecten

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) heeft de lijst van 18 nieuwe projecten bekendgemaakt die zijn geselecteerd voor ‘slimme innovatie’ in de Vlaamse publieke sector. "Opvallend is de sterke deelname vanuit lokale publieke organisaties zoals steden, gemeenten, provincies en intercommunales.”

>> Maak kennis met o.a. slimme fonteinen, digitaal zorgplatform, Smart Sporting Cities

Europese Onderzoeksruimte

Toekomst Europese Onderzoeksruimte

Op 12 en 13 september 2019 vergaderde de ambtelijke top van de Europese landen die de Europese Onderzoeksruimte (ERA) vorm geven samen met de Europese Commissie te Leuven over het thema ‘From Education and Research to Innovation: What future for the European Research Area (ERA)?

>> Het verslag van de topbijeenkomst vind je hier

Weetenschap

Iedereen volgende week welkom op onze "middagsessies om op te eten"

Volgende week dinsdag organiseren we  onze eerste "W[eet]enschap, middagsessies om op te eten" na het zomerverlof. Drie onderzoekers van het VIB zullen je een uur lang meenemen op ontdekkingstocht in de wondere wereld van de micro-organismen. Iedereen van harte welkom.

>> Inschrijven na klik op deze link

Citizen Science

Citizen Science: succesvolle tweede oproep

Vorige week sloten we de tweede oproep voor Citizen Science projecten af. In totaal ontvingen we 53 projecten. Deze worden nu door een team van experten geëvalueerd. Eind dit jaar maken we dan de nieuwe geselecteerden projecten bekend. 

>> Bekijk hier de 13 goedgekeurde projecten van de eerste oproep

industriedag

Uitnodiging: Het Europees industriebeleid voor de toekomst

De Europese Commissie lanceert eind 2019, op vraag van de Europese Raad, een nieuwe Europese industriestrategie. Het ideale moment voor ons en VLEVA om op 17 oktober een industrievoormiddag te organiseren. Een expertenpanel buigt zich over zowel de Europese als de Vlaamse strategie.

>> Programma en inschrijven

Technopolis

'Technopolis on Tour' verlengd wegens succes

Voor het tweede jaar op rij trekt Mechels doe-centrum Technopolis het land rond met spectaculaire wetenschapsshows op maat van kleuters en leerlingen van de basisschool. Op die manier krijgen de leerlingen een eerste kennismaking met wetenschappen en hoeven ze de verplaatsing naar Mechelen niet te maken.

>> Lees meer (Deze keer met werkende link. Onze excuses.)

Ook nog deze week


vlir
30 miljoen euro voor eerste iBOF-oproep
Vandaag lanceren de vijf Vlaamse universiteiten gezamenlijk de eerste oproep tot het indienen van iBOF-projecten. Voor de eerste keer worden middelen van de vijf universiteiten samengebracht om onderzoeksconsortia te financieren met onderzoekers uit meerdere instellingen.
>> Lees meer

spinnenspotter
Oproep om zoveel mogelijk foto's van spinnen in te sturen

UGent lanceert een oproep om via de app "Spinnenspotter" zoveel mogelijk foto's in te sturen van de achtpotige diertjes. Het project is één van de 13 geselecteerde Citizen Science projecten. 

>> Lees meer 

vario
Ga voor negen ministers van innovatie

In de derde testimonial van deze VARIO-reeks komt Dr. Ajit Shetty aan het woord over de link tussen de boutade "9 ministers van Innovatie" en de uitdagingen in de gezondheidszorg.

>> Bekijk de testimonial


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaams-Nederlandse Wetenschaps- en Innovatiedag 2019
  2. Burgerbevraging Mobilidata
  3. Topambtenaren Europese lidstaten en Commissie reflecteren over toekomst Europese Onderzoeksruimte te Leuven

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven