Deze e-mail is niet goed leesbaar of bevat geen foto’s? Klik hier.
Op één lijn met Gent

Inhoud:

Slim naar de Gentse Feesten

Enkele nieuwsfeiten in de kijker...

Voordelig op stap met de Zomerpas

Onbezorgd reizen doorheen Vlaanderen kan tijdens de zomermaanden aan een extra voordelig tarief. Wie zich een Zomerpas aanschaft betaalt slechts 9 euro voor tien enkele ritten, korte én lange afstand.

Vooral wie het openbaar vervoer gebruikt voor langere afstanden wordt zo beloond met een fikse korting. Per bus- of tramrit betaal je immers slechts 90 cent.

De Zomerpas kopen in een Lijnwinkel of via de eShop van Bpost kan tot en met 31 augustus 2014, de kaart blijft geldig tot en met 30 september 2014.

Verder lezen
 

Zomerpas: het voordeligste vervoersbewijs

Gent Jazz Festival: ticket = vervoerbewijs

Wist je dat rock, pop, soul, ska en funk allemaal afgeleiden zijn van Jazz? Ontdek de kruisbestuiving van deze genres tussen 10 en 19 juli op het Gent Jazz Festival.

Grote internationale rotten in het vak maar ook nieuw jong talent tekenen present in de Gentse Bijlokehof. Rij gratis heen en terug met De Lijn op vertoon van jouw festivalticket.

Verder lezen
 

Gent Jazz Festival

Zorgeloze reisformules richting Gentse Feesten

Pakt den tram en loat eu slieren, drinkt nen dreupel, eet nen botram mee uuflakke, doe ne strop rond euwe kop en mokt veel leute! 't Zijn were Gentsche Fieste!

Dit jaar staat de Gentse binnenstad op zijn kop van 18 tot 27 juli. Feestneuzen kunnen voor hun reisroute op extra inspanningen van het openbaar vervoer rekenen:

  • De belangrijkste stadslijnen rijden langer dan normaal, de 12 feestbussen doen dat zelfs tot 4 uur.
  • Er is een voordelig Evenementenbiljet waarmee je tot 9 uur ’s anderendaags kan terugkeren op al onze lijnen.
  • De NMBS biedt een combiticket trein-tram-bus (B-evenementenbiljet) aan.
     

Kom je toch met de auto naar de Gentse Feesten?

  • Parkeer dan aan Flanders Expo en neem de klok rond tram 1 naar de Korenmarkt.
  • Of laat je wagen staan op de ondergrondse parking van het Sint-Pietersstation. Dankzij een voordelige combiticketformule ter waarde van 10 euro is jouw parkeerticket tegelijk een heen- en terugbiljet voor verplaatsingen van het Sint-Pietersstation naar het stadscentrum. Jouw passagiers (maximaal 3) profiteren mee!
  • Ook parkeren op P+R Gentbrugge, P+R Gentbrugge Arsenaal of P+R Oostakker en verder reizen met de tram of bus is een slimme zet. 


Verder lezen
 

Gentse Feesten 2014

Zwarte humor

Meerijden zonder vervoersbewijs is asociaal. Dat maakte dit leuke filmpje met een knipoog duidelijk. Hoewel De Lijn steeds meer controleurs de baan op stuurt en het aantal zwartrijders gestaag ziet dalen, moeten deze mannen en vrouwen bij elke controle weer dezelfde flauwe smoezen aanhoren over waarom die vitale sms niet tijdig verstuurd geraakte.

Enkelingen experimenteren met vernieuwende invalshoeken. "Ik heb mijn sms nog niet kunnen versturen omdat ik na het opstappen eerst lippenstift heb opgebracht..." bijvoorbeeld, of: "Mijn gsm is oververhit." Helaas: goed gevonden, maar niet goed genoeg om een proces verbaal en boete van 75 tot 500 euro te ontlopen. 

Geestige uitvluchten
Facebook Like Button Tweet Button Naar een vriend sturen
Op één lijn met Gent

Wenst u onze mailing niet meer te ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven.