Klik hier voor de webversie
Nieuwsbrief
Step.nl | E-Learning
   

Rugscholing Nee & Ja

Er is misverstand en onduidelijkheid over het nut van rugscholing. Met deze nieuwsbrief trachten we dit misverstand en deze onduidelijkheid uit de wereld te helpen.

 


Klik op de afbeelding om te vergroten

Rugscholing Nee & Ja, uit de wetenschap

Er is uitvoerig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar rugscholen met 2 uitkomsten. De een is dat rugscholen door (para)medici geen zin hebben. Lees hiervoor de artikelen van Kuijer en de bedrijfsarts Verbeek, ze gebruiken verkeerde tiltechnieken en laten oefeningen uitvoeren die contra-productief zijn.

Rugscholen op basis van biomechanica volgens McGill (een Canadese professor in de biomechanica) laten daarentegen zeer positieve resultaten zien.

J. Suni meldt in Spine (2013), een internationaal gerenommeerd tijdschrift,  58% minder verzuim, minder pijn bij rugklachten en veel meer vertrouwen dat de rugklachten onder controle zijn te houden.  

De rugschool BackPerfect van STEP is gebaseerd op de richtlijnen van McGill en Suni. BackPerfect is niet alleen wetenschappelijk goed onderbouwd, wordt ook gegeven met de modernste hulpmiddelen,  is erg praktisch en last but not least wordt door de cursisten zeer gewaardeerd.  lees voor dit laatste de evaluatie van een recent gegeven cursus bij Astella Pharma.

Beter kan kwaliteit haast niet worden omschreven.STEP Nederland, Deldenerstraat 47, 7551 AB Hengelo
Tel: 074-2502828
Fax: 074-2500470
step@step.nl
website STEP
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik dan op afmelden.