Op kot: wat zijn de energieverplichtingen? – Maak kennis met vehicle-to-grid – Elektriciteit opslaan, hoe doe je dat? - Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

De warmtepomp van a tot z

Zo'n 85% van de energie die je thuis verbruikt, gaat naar verwarming. Yep, je leest het goed! Als je dan ook nog verwarmt met aardgas of stookolie, zorgt dat meteen voor meer CO2-uitstoot. Om de klimaatdoelstellingen te halen, moeten we tegen 2040 overschakelen op duurzamere alternatieven. Daarbij wordt steevast de warmtepomp vermeld...

Lees ons dossier over warmtepompen



Wat is vehicle-to-grid?

Elektrische wagens zijn haast niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Handig als vervoermiddel, inderdaad. Maar wat als je al die elektrische voertuigen nu ook eens kon gebruiken om elektriciteit op te slaan? Dat is in een notendop het principe van vehicle-to-grid, afgekort V2G.

Ontdek alles over vehicle-to-grid

Op kot in Brussel? Doe de check!

Het nieuwe academiejaar is onlangs gestart, studenten trekken massaal terug naar hun kot. Nieuw of oud kot? Doet er niet toe. Studentenkamers worden sowieso beschouwd als een studio. En die vallen onder de regelgeving over de energieprestatie van gebouwen (EPB)... Mamaaaaa?!

Overloop de checklist voor studentenkamers

Elektriciteit opslaan, hoe doe je dat?

Elektriciteit kan je je best voorstellen als een constante stroom elektronen die zich in een geleider verplaatsen. Om die op te slaan, is een omzettingsproces nodig. Pas op het ogenblik dat er vraag is naar elektriciteit, wordt de opgeslagen energie weer omgezet in stroom. Er zijn diverse energieopslagtechnieken.

Hoe kan je elektriciteit opslaan?





U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit