Facebook icon Twitter icon Forward icon

Juli 2013

Det digitale menneske

Appetiser from SCENARIO 04:2013 by Morten Grønborg

Det digitale menneske ligner mennesket, som det altid har set ud – fyldt med meninger og modsætninger, muligheder og begrænsninger. Den digitale tidsalder er bare den ramme, vi er sat i, og dét giver helt nye muligheder.

Mød i dette nummer af SCENARIO Natasha Friis Saxberg, der inkarnerer den digitale mennesketype – homo digitalis – hun netop har skrevet en bog om, og som endda har rødder tilbage til det Mellemøsten, som i de senere år har udviklet sig voldsomt som følge af de digitale mediers muligheder for fri kommunikation.

Læs appetiser på artiklen fra SCENARIO 04:2013

Det Store Mismatch

Det Store Mismatch - medlemsrapport #3 2013 udkommer til august

Instituttets næste medlemsrapport har spot på Det Store Mismatch på arbejdsmarkedet: paradokset i manglen på jobs og manglen på talent.

Den høje ungdomsarbejdsløshed og et stigende mismatch mellem udbud og efterspørgsel efter kompetencer er en af de store udfordringer, som især de europæiske lande står overfor i dag.

I rapporten går vi dybden med det allerede medieomdiskuterede mismatch problem - og ser på baggrunde og konsekvenser samt præsenterer en række nationale og internationale cases og anbefalinger til, hvordan virksomheder, arbejdere, uddannelsesinstitutioner og samfund kan - sammen eller hver for sig - løse problemet.

Læs forordet til rapporten her

Europæisk byggeri 2013-2015 og frem

EUROCONSTRUCT is an association of specialised research organisations from 19 countries with expertise in the analysis and forecasting of construction market trends in Europe

Instituttet afholdte EUROCONSTRUCTs 75nde jubilæumskonference i København i juni. Deltagerne mødte internationale analytikere og eksperter, der fortalte om fremtidens byggeri og den globale økonomis udvikling.

Disse analyser og forecasts er centrale for enhver med behov for detaljeret viden om de kommende års marked for byggeri i Europa; de er nu tilgængelige fra Instituttet for Fremtidsforskning.

Læs mere om EUROCONSTRUCTs forecasts og publikationer

Ikke bare standard tekst

Foredrag - tidsånd, trends og tendenser

Når du bestiller et foredrag hos Instituttet for Fremtidsforskning, får du ikke en standardtekst. Foredraget bliver derimod skræddersyet til den enkelte virksomhed eller organisation og samtidig til det enkelte formål.

Vi har alligevel lavet et foredragskatalog med emner, hvor du kan hente inpiration til at finde vinklen eller emnet til dit næste seminar, møde eller din næste konference.

Læs mere om Instituttets foredrag her - og bladr i kataloget