Bekijk de Webversie

 

EIS

European Innovation Scoreboard 2019 en Regional Innovation Scoreboard 2019

De Europese Commissie publiceerde gisteren haar European Innovation Scoreboard 2019 en de Regional Innovation Scoreboard 2019. België staat in deze rangschikking op de zesde plaats binnen de EU-28, Zweden op nummer 1. Vlaanderen bekleedt plaats 40 op 238 regio’s in Europa, de Zwitserse regio Zürich staat nummer 1.

>> Lees hier een eerste EWI-analyse over België en Vlaanderen op deze scoreboards door secretaris-generaal Johan Hanssens

bruggen bouwen

Inschrijvingen geopend: 'Bruggen bouwen – Colloquium over interdisciplinair onderzoek'

Samen met het  Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) en de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschap en Kunsten (KVAB) organiseren we op 9 september een colloquium over interdisciplinair onderzoek en (hoger) onderwijs. Tijdens dit colloquium proberen we enerzijds antwoorden te formuleren op enkele van de obstakels (bijvoorbeeld evaluatie) met betrekking tot interdisciplinair onderzoek en onderwijs. Anderzijds dient dit colloquium als inspiratiebron voor onderzoekers en als hulpmiddel vooral wie interdisciplinair aan de slag is of wil gaan.

>> Inschrijven kan hier

Smart City

Smart City: in welke slimme stad wil jij leven?

Voor onze W[eet]enschap van nu donderdag - imec zet haar visie uiteen over Smart City - mogen we al meer dan 140 deelnemers verwelkomen. Er zijn nog een dertigtal vrije plaatsen. Snel zijn is dus de boodschap. 

>> Inschrijven 

VARIO

VARIO-advies: 'Kopen bij startups'

Dit voorjaar vroeg Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters VARIO om advies bij de conceptnota aan de Vlaamse Regering ‘Kopen bij start-ups’. VARIO schaart zich achter de 3 maatregelen in de conceptnota voor de creatie van een level playing field voor jonge innovatieve bedrijven, mits ook randvoorwaarden in acht worden genomen die het ambitieniveau en de impact van innovatief aanbesteden in Vlaanderen moeten verhogen.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


muntpunt
Muntpunt lanceert reservatiesysteem voor studieplekken
Met de examens voor de deur gaan vele studenten buitenshuis op zoek naar een plek om te studeren. Zij kunnen er sinds kort eentje reserveren in Muntpunt via de webapplicatie Bookaplace. Voor de ontwikkeling kreeg Muntpunt steun van Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO).
>> Lees meer

Bioville
Zorgsector kan experimenteren in Digital Health House op BioVille

BioVille, de bio-incubator op de universitaire campus in Diepenbeek, krijgt een Digital Health House. De zorgsector kan er experimenteren met hoogtechnologische toepassingen, zoals blockchain en AI-technologieën. De initiatiefnemers zijn de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, Hogeschool PXL en BioVille.

>> Lees meer 

Speurgids
Speurgids 2019

Gedrukte exemplaren van de nieuwe Speurgids werden ons gisteren door de drukker bezorgd. Een hardcopy bestellen kan na de link. Zij die reeds één of meerdere exemplaren hebben besteld mogen hun bestelling over enkele dagen in de bus verwachten.

>> Bestel de Speurgids 2019


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaamse Regering duidt leden aan van stuurgroepen Artificiële Intelligentie en Cybersecurity
  2. Bijdrage van de Vlaamse administratie aan het regeerakkoord van de Vlaamse Regering 2019-2024
  3. Convenant ECOOM: addendum bijkomende onderzoekstaken

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven