Bekijk de Webversie

 

one-stop shop

COVID-19: Europese Commissie lanceert 'one-stop shop' voor O&I-financiering

De Europese Commissie lanceerde vorige week het nieuwe European Research Area (ERA) corona platform. Het platform voorziet real-time updates over financieringsopportuniteiten voor onderzoek & innovatie gerelateerd aan het coronavirus en allerhande nuttige informatie zoals informatie over de verlenging van deadlines voor Horizon 2020-oproepen en links naar FAQs voor oproepen en subsidies die impact ondervinden van het coronavirus.

>> Lees meer 

Regering

Beslissingen Vlaamse Regering deze week

O.a. kapitaalsverhoging voor programma achtergestelde leningen, benoeming onafhankelijke leden FWO-Vlaanderen en gebruiksrecht onderzoeksschip Simon Stevin als onrechtstreekse subsidiëring.

>> Lees meer

incontinentiezorg

Uitnodiging 'Marktconsultatie incontinentiezorg 2.0'

Voor onze innovatieve overheidsopdracht ‘IncontinentieZorg2.0’ zijn we op zoek naar aanbieders van slimme luiers voor de ouderenzorg. We denken aan technologiebedrijven met sensortechnologie voor gebruik in luiers, producenten van traditionele luiers die een sensor kunnen integreren, of andere bedrijven die een professionele oplossing kunnen leveren voor incontinentiezorg in woonzorginstellingen. Anderzijds denken we ook aan onderzoeksgroepen met relevante expertise over incontinentie in de ouderenzorg.

>> Lees meer 

olympiade

Stem mee voor de publieksprijs van de Europe Statistiekolympiade

De Europese Statistiekolympiade is een wedstrijd voor leerlingen uit de 2e en 3e graad van het secundair onderwijs. Voor de derde en laatste ronde van de wedstrijd moesten de teams een video van 2 minuten inzenden. Aan de hand van officiële statistieken moesten ze de problemen van jongeren in Europa, meer bepaald in België of hun regio, illustreren.

>> Stem hier voor je favoriete video

onderzoeksinfrastructuur

Onderzoeksinfrastructuur in Vlaanderen en de deelname aan internationale onderzoeksinfrastructuren

Samen met FWO-Vlaanderen hebben we een overzicht gemaakt van de internationale onderzoeksinfrastructuren en de 'zware' onderzoeksinfrastructuren waar Vlaanderen de voorbije 10 jaar heeft in geïnvesteerd.

>> Bekijk hier de publicatie

Ook nog deze week


vlaams parlement
Hoorzitting over het relancebeleid
De Vlaamse Regering werkt aan maatregelen om in de zogenaamde post-coronaperiode de economie te heropstarten. De leden van de commissie hielden in dit verband een hoorzitting.
>> Bekijk de hoorzitting

job market
Virtual Job Market for Young Researchers

De 5 Vlaamse universiteiten co-organiseren de Virtual Job Market for Young Researchers (22 juni – 3 juli; live dag op 25 juni). Het event connecteert doctorandi en postdocs met bedrijven en organisaties via desktop, tablet en/of smartphone.

>> Registreren kan hier 

meise
Plantentuin Meise : de reuzenaronskelk in livestream

In de Plantentuin van Meise staat opnieuw een reuzenaronskelk in bloei. Omdat de serres wegens de coronacrisis gesloten zijn, is het fenomeen livestream te bekijken op de website van de plantentuin.

>> Naar de livestream


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaamse rekenkracht ingezet voor covid-19 onderzoek
  2. Kennismakers Magazine
  3. COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven