Bekijk de Webversie

 

CRISPR

CRISPR, de nieuwe superkracht van biotechnologen

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en VITO) naar een breed publiek. Deze keer focussen we op het CRISPR-onderzoek van VIB. Departement EWI en VIB bieden je op 21 februari de kans om van de experts ter zake te vernemen hoe deze revolutionaire CRISPR-technologie werkt en hoe men er zelf mee aan de slag gaat in VIB.

>> Lees meer

Openbaarmaking

Openbaarmaking bestuursdocumenten voor wetenschappelijke doeleinden

Een artikel in het Bestuursdecreet maakt het mogelijk dat universiteiten, hogescholen en erkende onderzoeksinstellingen in het kader van wetenschappelijke doeleinden gebruik kunnen maken van bestuursdocumenten die normaal gezien niet openbaar zouden zijn op grond van de in het bestuursdecreet voorziene uitzonderingsgronden. De Vlaamse Regering keurde vrijdag, na advies van de Raad van State, definitief een besluit goed dat uitvoering geeft aan dit artikel.

>> Lees meer

SCivil

Kenniscentrum Burgerwetenschap Vlaanderen (Scivil) gelanceerd

Scivil, zo heet het expertisecentrum voor Citizen Science, dat vorige week woensdag werd gelanceerd. Scivil wil als netwerkorganisatie de expertise rond burgerwetenschap in Vlaanderen bundelen en versterken.

>> Lees meer

knappe koppen

Citizenscienceproject 'Knappe K(n)oppen' wil proces achter knoppen van de bomen blootleggen

De bomen zijn in de war en de oorzaak is bekend: de klimaatverandering. Maar waarom bomen het ene jaar vroeger knoppen dan het andere, dat is nog niet duidelijk. Honderden scholieren steken tijdens het project "Knappe K(n)oppen" de handen uit de mouwen om een antwoord op die vraag te vinden.

>> Lees meer

mobili-data

Informatiesessie Mobilidata

Op 21 februari wordt een eerste open informatiesessie georganiseerd van het Mobilidata-programma. Het programma is ontstaan uit de samenwerking tussen de Vlaamse departementen Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI), Mobiliteit en Openbare Werken en iMEC (interuniversitair Micro-elektronica centrum vzw) als één van de initiatieven die Vlaanderen voorbereiden op Geconnecteerde en Geautomatiseerde Mobiliteit.Tijdens de informatiesessie zal de inhoud van het programma toegelicht worden, evenals hoe samenwerkingen opgezet kunnen worden. Registratie is verplicht. Er zijn nog 90 plaatsen beschikbaar.

>> Lees meer

Ook nog deze week


PMV
Recordaantal waarborgen en winwinleningen in 2018
PMV registreerde in 2018 opnieuw meer waarborgen en Winwinleningen dan in 2017, toen ook al een recordjaar. PMV beheert de waarborgen en Winwinleningen in naam van en voor rekening van de Vlaamse overheid.
>> Lees meer

technopolis
Technopolis en Vlaamse overheid ondertekenen nieuwe convenant

Vorige week werd namelijk de nieuwe convenant tussen Technopolis (F.T.I) en de Vlaamse overheid ondertekend. In de convenant werd een duidelijke visie opgetekend voor de komende 5 jaar.

>> Lees meer

henry van de velde
Henry van de Velde Gold Award Winners voor design bekendgemaakt

In de Brusselse Bozar werd vorige week de twaalf Henry van de Velde Gold Award Winners bekendgemaakt. Die gelden als de "Oscars van design" in Vlaanderen. De Lifetime Achievement Award ging naar Vincent Van Duysen. De publieksprijs was voor NMBS M7, de nieuwe dubbeldektrein van Yellow Window voor Bombardier en de NMBS.

>> Lees meer


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaamse Regering hecht definitieve goedkeuring aan wijziging van zeven decreten relevant binnen het beleidsdomein economie, wetenschap en innovatie
  2. Wie maakt gebruik van het Vlaamse Supercomputer Centrum?
  3. Actuele vragen over recordpeil buitenlandse investeringen in Vlaanderen en over de geothermiecentrale in Mol

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven