U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze mailings. Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.
Nieuwsbrief Kubus

Kubus in november:

  • Creatief smullen, derde editie
  • Zitdans het uitproberen waard
  • Kubus mini musical workshop voor kleuters slaat aan
  • Kubus in concert met onze popdocenten
  • Sinterklaas voor iedereen
  • Kerst door  Bachkoor in Ontmoetingskerk
Creatief smullen, derde editie

Op maandag 26 november biedt Kubus ouderen aan om met elkaar weer aan tafel te schuiven en te genieten van een lichte maaltijd, een leuk programma en lekker bijkletsen met elkaar. De lunch vindt plaats in de foyer van de Kubus, zeer toegankelijk en voor de gelegenheid extra gezellig ingericht.

Nu voor de derde maal: 'Creatief smullen' met onder meer muziek uit de opera Carmen, live ten gehore gebracht door klarinet (Dorry Hamerslag) en piano (Lucia Cornelje). En natuurlijk genoeg ruimte om van het eten te genieten en van elkaar. De Kubus gastheer zorgt ervoor dat ieder zich als gast op zijn of haar gemak voelt. Het programma duurt in totaal 2 uur. Lees meer...

Wees welkom!
Locatie: Kubus, maandag 26 november: 12.00 - 14.00 uur, entree: € 7,50 per persoon incl. lichte maaltijd, graag van te voren aanmelden: info@dekubuslelystad.nl

Zitdans het uitproberen waard!

Iedereen kan dansen en kan genieten van bewegen. Kubus biedt met Monique Goffree een methode die ook heel geschikt is voor mensen met een motorische beperking ten gevolge van Parkinson, Reuma en MS.

Op 14 november start de eerste cursus Zitdans in De Kubus en op 12 november in De Dukdalf. ‘Iedereen is welkom om hieraan deel te nemen. Probeer het gewoon eens! Niks moet, alles mag. Je zult zien dat je als herboren weer de danszaal verlaat‘, aldus de dansdocent. Woensdag 7 november om 10.30 uur kun je deelnemen aan een gratis proefles in De Kubus! Lees meer...

Mini Musical Workshop voor kleuters slaat aan

Met 11 inschrijvende ouders start Kubus een nieuw superkort aanbod voor de allerjongsten: we bieden een middagworkshop aan (paar keer per seizoen). Deze is o.a. bedoeld als voorbereiding op de cursus Musical voor Kids (6-8 jaar). En vooral ook om veel plezier te hebben! Op een speelse manier komen toneel, zang en dans voorbij. Bij aanvang is er korte informatie voor de ouders/verzorgers. De laatste vijf tot tien minuten is een korte presentatie van de Mini Musical.

De docenten rouleren, maar we werken met een klein vast team:
zang: Sheila, dans: Pim, Maaike en Christoph, toneel: Ruth en Emilie.
Klik hier om in te schrijven. 

Kubus in concert met onze popdocenten

Op zondag 25 november biedt Kubus een GRATIS (POP) concert aan voor ieder die eens wil horen waar onze docenten hun inspiratie vandaan halen. Ditmaal staan de liedjes centraal die voor elke popdocent aanleiding zijn geweest om verder het vak in te duiken. Aanvang 14.00 uur. 

Het wordt geen dansconcert, maar een luisterconcert, waar soms het volume en de scheurgitaren eventjes uit de kast worden gehaald. En ook de drumsolo kan waarschijnlijk niet uitblijven.

Optredende docenten: Olaf Noordanus - drums, vervanger Chiel - basgitaar, Jouke Westerhof - gitaar, Jeffrey Migchelsen - gitaar, Henne Reijs - toetsen, Satish Khoesiaal - toetsen, Sheila van de Weerd - zang, Kim Pendjol - zang. Lees meer...

Sinterklaas voor iedereen gratis toegankelijk

De eerste Facebook vragen komen alweer binnen: voor alle Kubuskinderen komt Sinterklaas langs, zeker weten!

We organiseren een groots Sinterklaasfeest in de theaterzaal van de Kubus! Het belooft weer een heerlijke bijeenkomst te worden met opgewonde kinderen, tal van optredens, voor veel kids een debuut, en natuurlijk de enige echte Sint. Kom je ook gezellig langs met je (klein)kinderen? Woensdag 5 december in de theaterzaal van Kubus van 15.00 tot 16.00 uur, gratis. Deur open 14.55 uur. Vol=Vol.

Kerst door Bachkoor in de Ontmoetingskerk

Zet alvast in je agenda: op donderdag 6 december treden de leden van de Bachvereniging op met een heerlijk Kerstprogramma in de Ontmoetingskerk.

Met als speciale gasten Mattijs Hoogendijk, tenor, Sonia Lynn Björnsen, piano en Jan Kreuter, piano/orgel verzorgt het koor een klassiek Kerstconcert onder leiding van Alina Sokolova voor jong en oud. 

Kaarten à 10 euro p.p, voor kinderen tot 13 jr €5,- zijn binnenkort verkrijgbaar bij de balie van de Kubus en bij de kerk, Geul 1 te Lelystad.

VRAGEN?
info@dekubuslelystad.nl
www.dekubuslelystad.nl
(0320) 22 15 24
AGENDA NOVEMBER

7 november: 
Dag van de Cultuureducatie Flevoland, Agora Theater

9 november: 
Flavourland 1e voorronde, 
Poppodium De Meester, Almere

14 november: Sax & piano avond, Kubus

20 november: 
Concert Kim Wilde, Kubus

24 november: 
Flavourland 2e voorronde, De Klos, Emmeloord

25 november: Kubus in (pop)Concert, Kubus

26 november: 
Creatief smullen 65+

27 november: Beursvloer Lelystad, Kubus

Bekijk hier de complete Kubus agenda. 

Uit in Lelystad?

Uit in Lelystad is de culturele gids voor iedereen die erop uit wil in Lelystad.

Culturele activiteiten aanmelden? Stuur een e-mail.

DEEL DEZE NIEUWSBRIEF!
Share on Facebook Share on Twitter
Geen emails meer ontvangen? Afmelden.