Jos uutiskirje ei näy oikein, klikkaa tästä.
KIRJASTOSTA ON MONEKSI Lappeenrannan kaupunginkirjasto
 
lappeenrannan satama, jossa laivoja.

Kirjastot auki normaalisti, syksy tapahtumia täynnä

 

Lappeenranta pysyy toistaiseksi vielä perustasolla koronan suhteen ja kirjastot pysyvät normaalisti auki. Ilmoitamme Facebookissa ja kotisivuillamme, jos joudumme muuttamaan toimintaa.

Syksyn tapahtumista tarkemmin seuraavassa uutiskirjeessä. Syksy on täynnä erilaisia tapahtumia ja toimintaa. Koronatilanteen salliessa jatkamme tapahtumia paikan päällä, mutta varaudumme myös vaihtoehtoisiin toimintatapoihin. Keväällä saatiin paljon hyvää palautetta ja kokemusta Facebook live lähetysten tekemisestä. Kesällä lasten- ja nuorten osasto on käyttänyt onnistuneesti Microsoft Teamsiä nukketeatteriesityksissä.

Elokuun lopussa eli 30.8. alkaa englanninkielinen kielikahvila Heili-salissa klo 18-19:30 ja venäjänkielinen kielikahvila aloittaa Heili-salissa 31.8. klo 17, jonka jälkeen on venäjänkielinen Tandem-keskustelu samassa paikassa klo 18. Muut jatkuvat tapahtumat alkavat syyskuussa.

Haluamme myös toivottaa uudet johtajat tervetulleiksi Lappeenrannan kirjastoon. Marja Huuhtanen ja Laura Korhonen aloittavat työnsä elokuun alusta.

 
   
Kaksi rintakuvaa ylhäällä Marja Huuhtanen ja alhaalla Laura Korhonen

Kirjasto mukana kaupungin avoimet ovet tapahtumassa

 

Kirjastolla on pöytä tapahtumatorilla 25.8. klo 10-12, jossa kerromme kirjaston toiminnasta ja vuonna 2022 tapahtuvasta kirjaston remontista.

Lapsille riittää puuhasteltavaa koko päiväksi.

Myyrän syyskuulumiset klo 9.15-10.00 nukketeatteri Hattara, etäesitys Teamsissa. Ennakkoilmoittautuminen. Pyydä linkki sähköpostiisi kirjasto.lastenosasto@lappeenranta.fi

Megamuskarikonsertti klo 10.00 -10.45 musiikkipedagogi Tuuli Paasolainen. Vaparin puiston lava tai varatilana Tarinasali (säävaraus), sopii kaikenikäisille. Ennakkoilmoittautuminen tapahtumakoneen kautta.

Kimpisen koulun musiikkiluokan 3M levynjulkistamiskonsertti klo 11.00 sekä klo 18.00. Pääkirjaston lainaushalli tai Vaparin puiston lava (säävaraus). Ohjaus opettaja Hanna Hyvärinen.

Lukukoirailta pääkirjaston Tarinasalissa klo 17.00 -18.00. Sopii kaikenikäisille ääneen lukemista harjoitteleville, ennakkoilmoittautuminen. Järj. kirjasto ja Kaakkois-Suomen lukukoirat. Tiedustelut satu-pia.reinikainen@lut.fi

Siiri kirjoja 2 kappaletta

Lukukoira toiminta jatkuu syksyllä 2021

 

PÄÄKIRJASTON LUKUILLAT KLO 17-18 TARINASALISSA. Voit varata oman ajan tästä tai tulla paikan päälle ilman ajanvarausta.

Ke 25.8. avoimet ovet

Ti 21.9.2021

Ti 26.10.2021

Ti 16.11.2021

Kennelliiton kouluttamat Kaakkois-Suomen lukukoirat vierailevat kirjastoissa. Lukukoiralle lukeminen on osa lukemaan innostamista. Lukukoiran tehtävänä on kuunnella lukijaa ja olla läsnä. Koira ei arvostele eikä huomauttele virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä. Koiran läsnäolo rentouttaa lukijaa ja lievittää stressiä.

Lukukoiratoiminta on säännöllistä ja laajaa Lappeenrannan kirjastoissa. Voit varata ajan netistä Lappeenrannan lukukoirien omalta sivustolta: https://lukukoiratlpr.wixsite.com/website/services

Lisätietoja saa Päivi Oikkoselta puh. 040 826 7558 paivi.oikkonen@lappeenranta.fi

Kaksi ihmistä pyöräilee kartalla

Lappeenrannan lähikirjastopyöräily 2021

 

Vielä ehtii mukaan. Helteinen sää on vaikeuttanut monen pyöräilyharrastusta tänä kesänä, mutta lempeämmät säät elokuussa auttavat kiertämään kirjastojen ovilla vastauksia etsimässä.

Lähikirjastopyöräily jatkuu Lappeenrannassaa. Voit noutaa kartan ja tehtävärastit mistä tahansa kirjastosta.

Voit palauttaa täytetyn tehtävälapun mihin tahansa Lappeenrannan kirjaston toimipisteeseen.

Lämmintä pyöräilykesää!

Katja Sirkiä karhupuvussa torkkumassa

Ti 31.8. klo 17:30-19:30 Kirsi Eskelisen sieniluento

 

Ti 31.8. klo 17:30-19:30 Kirsi Eskelisen sieniluento yhdessä Etelä-Karjalan sieniseuran kanssa. Ilmoittautuminen alkaa 1.8.2021. ssl.tapahtumakone.fi/event/nq5vg

”Sienet ovat paratiisimetsämme kasvattamia lahjoja?”
Sieniviikon kirjailijavieras Kirsti Eskelinen innostaa luennollaan ruokasienten monipuolisempaan käyttöön antamalla vinkkejä sekä aloitteleville, että uudempia ideoita etsiville sienestäjille.


Kirsti Eskelinen on sienineuvoja ja keruutuotetarkastaja, opettanut sienten tuntemusta ja ruokakäyttöä yli 40 vuotta. Hän on kouluttanut sientenpoimijoita ja sienineuvojia Sisä-Savon kansalaisopistossa päätoimisena opettajana ollessaan, ja jatkaa edelleen eläkkeellä ollessaan kirjoittamisen ja puutarhaharrastuksen ohessa sienten käytön opetusta ja tunnistuspalvelua.


Hän on kirjoittanut neljä kirjaa, joista kaksi sienikirjaa; Sienestäjän suosikit 2012 ja Suomalaisten suosikkisienet 2019. Palkintoja hän on saanut yli 30 ruokareseptistä. Lisäksi hän on toiminut Savon sieniseuran puheenjohtajana 11 vuotta.


Kirsti Eskelinen rohkaisee kaiken ikäisiä aloittamaan sienestämisen, menemään metsään, humaltumaan sienten väreistä, muodoista ja tuoksuista ja jatkamaan vaikka satavuotiaaksi.

Tapahtumassa noudatetaan voimassa olevia korona ohjeita ja rajoituksia.

Lappeenrannan kaupunki linnoituksesta kuvattuna

Kesäaukioloajat

 

Tarkista kirjastosi kesäaukioloajat verkkokirjastosta heili.finna.fi tai Lappeenrannan kaupungin sivuilta.

Kirjastot siirtyvät talviaukioloaikoihin 30.8.2021.

Muista Heili-kirjastojen lukuhaaste!
Liity facebook-ryhmään tästä >>

 

Kirjaston Instagram!

 

“August rain: the best of the summer gone, and the new fall not yet born. The odd uneven time.”
― Sylvia Plath, The Unabridged Journals of Sylvia Plath

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Uutiskirjeen rekisteri- ja tietosuojaseloste

 

Jokaiselle jotakin ja paljon muuta!

 

Lappeenrannan kaupunginkirjasto
Valtakatu 47 (PL 237), 53101 Lappeenranta
puh. 05 616 2341 (neuvonta)

www.lappeenranta.fi/kirjasto
kirjasto@lappeenranta.fi

Jos et jatkossa halua Lappeenrannan kaupunginkirjaston uutiskirjettä, klikkaa tästä.