Bekijk de Webversie

 

Planbureau

Economische groei in Vlaanderen blijft volgende jaren hoger dan in Wallonië en Brussel

De economische groei in Vlaanderen blijft ook de volgende jaren hoger dan die in Wallonië of in Brussel. Dat blijkt uit de regionale vooruitzichten van het Planbureau. Voor de periode 2018-2020 verwacht men een groei van 1,6 procent per jaar in Vlaanderen, tegen 1,2 pct in Wallonië en 0,9 pct in Brussel. Voor de periode 2021-2024 gaat het respectievelijk om gemiddeld 1,4 pct, 1,2 pct en 0,9 pct groei per jaar.

>> Lees meer 

PIO

Bouw mee aan "ziekenwagen voor mobiele beroertebehandeling”

Voor ons PIO-project ‘Ziekenwagen voor mobiele beroertebehandeling' nodigen we samen met UZ Leuven en Addestino Innovation Management bedrijven en onderzoeksgroepen uit die kennis en ervaring hebben met constructie van ziekenwagens en mobiele eenheden voor behandeling van patiënten, ontwikkeling van compacte CT-scan apparatuur en radioprotectie en integratie van audiovisuele connectiviteit met mobiele eenheden en software stacks voor patiëntadministratie.

>> Lees meer over het project en de marktconsultatie 

EIT

Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT): Commissie publiceert wetgevingsvoorstellen

De Europese Commissie maakte vorige week de nieuwe voorstellen van wetteksten bekend voor het EIT, het Europees Instituut voor innovatie en technologie, die het in lijn brengen met Horizon Europa. De Commissie stelt een toename van de middelen van het EIT voor tot 3 miljard euro (een stijging van 600 miljoen euro – of 25% – ten opzichte van de huidige strategische innovatieagenda 2014-2020). Daarmee zal het EIT de activiteiten van bestaande en nieuwe kennis- en innovatiegemeenschappen financieren en de innovatiecapaciteit van 750 instellingen voor hoger onderwijs ondersteunen.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


plantentuin
Nieuw bezoekersrecord in Plantentuin in Meise
De Plantentuin in Meise kreeg vorig jaar ruim 175.000 bezoekers over de vloer. Dat is alweer een nieuw record, en een verdubbeling in zes jaar tijd. Dat blijkt uit het jaarverslag van 2018.
>> Lees meer

FIT4Food
Nieuwe oproep voor Food Labs (FIT4FOOD)

De Food Labs zijn gericht op interactie met burgers en stakeholders voor het creëren van bewustwording omtrent de noodzakelijke transformatie van ons voedselsysteem naar een meer duurzaam, gezond, flexibel,… systeem. Deadline voor inschrijven is 22 juli.

>> Naar de oproep

FWO
FWO jaarverslag

Het jaarverslag geeft informatie over de werking en de activiteiten van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) tijdens een werkingsjaar. De stichting Hercules is vanaf 1 januari mee opgenomen in het FWO.

>> Lees meer 


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Recordaantal meisjes kiest voor wetenschappen en techniek
  2. OESO waarschuwt voor dalende Belgische productiviteit
  3. Nieuwe campus voor VLIZ en ILVO op Oosteroever Oostende

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven