Heraanleg De Pintelaan

Nieuwsbrief dd. 13 mei 2014

 
 

heraanleg kruispunt krijgslaan/galglaan

 

In opdracht van De Lijn zal het Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen (AWV) het kruispunt Krijgslaan/Galglaan heraanleggen. De werken starten in de week van 19 mei 2014 en zullen ongeveer 20 werkdagen duren.

Deze werken kaderen in het project 'Heraanleg De Pintelaan', waarbij de tramlijn doorgetrokken wordt naar de campus van het Universitair Ziekenhuis en de De Pintelaan heraangelegd wordt. Door deze tramverlenging zullen het kruispunt De Pintelaan/Zwijnaardsesteenweg en het kruispunt Krijgslaan/Galglaan extra belast worden. Om het stijgend verkeer op de Krijgslaan vlotter te laten verlopen, zullen de verkeerslichten aan het kruispunt van de Krijgslaan/Sint-Pietersaalststraat/Elfjulistraat worden aangepast. Dit kruispunt zal naar inrichting en afwikkeling eenvoudiger worden gemaakt, zodat het meer verkeer kan verwerken en er minder files zijn. De omliggende woonstraten zullen dan weer minder verkeer moeten slikken.

Elfjulistraat enkelrichting

Om de verkeersafwikkeling (voetganger, fietser, tram en auto) aan het kruispunt Krijgslaan en Galglaan vlotter te laten verlopen, wordt de Elfjulistraat enkelrichting en wordt de aftakking van de Sint-Pietersaalststraat naar de Krijgslaan doodlopend. Voor de bewoners van de Elfjulistraat betekent dit dat ze enkel nog richting Zwijnaardsesteenweg kunnen rijden (uitgezonderd fietsers).

De aftakking van de Sint-Pietersaalststraat naar de Krijgslaan wordt tweerichting, maar zal voor het gewone autoverkeer doodllopen op de Krijgslaan. Fietsers en openbaar vervoer, evenals dienstvoertuigen zoals politie, brandweer en Ivago, kunnen nog steeds naar de Krijgslaan rijden. De garagepoorten in dit deel van de Sint-Pietersaalststraat blijven bereikbaar.

Circulatie in de buurt

Doordat auto's de Sint-Pietersaalststraat niet meer verlaten via de Krijgslaan, moeten ze ofwel via de Kortrijksesteenweg, ofwel via de Fleurusstraat en (bij voorkeur) het Paul De Smet De Naeyerplein. Het kruispunt Vaderlandstraat/Fleurusstraat zal daarom gedeeltelijk heringericht worden. Er komen voetpaduitstulpingen om zo de lengte van de zebrapaden in te korten.

Op de punt van het parkje in de Sint-Pietersaalststraat zal een keerpunt voor auto's worden ingericht. Voor de inkomende tak van de Sint-Pietersaalststraat (indraaien vanuit de Krijgslaan) en de Galglaan verandert de verkeerssituatie niet. Auto's die uit de Galglaan komen, zullen nog steeds zowel naar rechts als naar links op de Krijgslaan kunnen rijden. Fietsers en trams zullen wel het kruispunt Krijgslaan/Galglaan in beide richtingen veel vlotter kunnen oversteken.

Meer informatie?

Meer informatie over deze werken vindt u op www.buzzgent.be of kan u krijgen bij Koen Vande Sompele, projectcoƶrdinator bUZz - koen.vande.sompele@buzzgent.be.