Facebook icon Forward icon

Københavns Madhus' nyhedsbrev april 2015

Bål og børn i gården

I slutningen af marts tilbragte 20 elever fra en modtagerklasse på Korsagerskolen i Brønshøj to dage i gården i Københavns Madhus. Her lavede de mad over bål, lærte at anvende forskellige krydderier og råvarer og lærte at samarbejde med deres klassekammerater  - og fik nye venner undervejs. Læs reportagen her.

Debat og Folkekøkken

Ældremaden er igen og igen blevet en varm kartoffel.  I medierne hører vi om underlødig ældremad på landets plejehjem. Kommune efter kommune kommer i skærsilden, og nu er historierne også nået helt ind på ministerkontorerne på Christiansborg. I Københavns Madhus hilser vi naturligvis den øgede opmærksomhed på problemet velkommen, men mener også at Hvidbøger ikke er det vi har allermest brug for. Dybest set er der jo ikke ret meget vi ikke ved om ældremaden, løsningen ligger, populært sagt, på tallerkenen foran os – det eneste, der mangler nu er handling. Kom til debataften og folkekøkken i Københavns Madhus med blandt andre Fødevareminister Dan Jørgensen. Info og tilmelding her.

De sidste 7 %

Vi har talt og talt og regnet og regnet og kommet frem til at økologiprocenten i Københavns Kommune efter 2014 ligger på hele 83 % ! Et imponerende højt tal som kun er nået via benhårdt og dedikeret arbejde fra de mange, mange køkkenmedarbejdere, som hver dag knokler med at lave dejlig, økologisk mad til byens borgere. Læs mere her.

Sverige ser mod Danmark

I mens vi i København kører mod de 90 % økologi og resten af Danmark skal følge trop med 60 %, så ser det ganske anderledes ud på den anden side af sundet. Her nedrustes der i slaget for mere offentlig økologi og derfor trækker den danske økologisatsning naturligt nok misundelige svenske blikke. Således har dagbladet Sydsvenkan været en tur her i nabolandet for at høre lidt om Københavns Madhus arbejde for økologien i de offentlige køkkener i et land hvor regeringen har besluttet at det økologiske landbrugsareal skal fordobles inden 2020. Læs mere her

Food For Cities

Tænk hvis vi kunne skabe et demokratisk fødevaresystem, som vil bygge bro mellem by og land, sikre storbyen friske, lokale og økologiske råvarer? Muligheden for dette vil den første konference om demokratiske fødevaresystemer på dansk grund søge at afdække og Københavns Madhus er medarrangør. Professor i Food Policy ved City University London, Tim Lang er en af konferencens højtprofilerede taler: “People identify with the local. They want the best for their district, family and friends. This offers great potential for what I call 'radical but reasonable' food policy experimentation, co-learning and development. The Copenhagen conference is a perfect illustration of that mix. It's very positive, and I look forward to it." Læs mere om konferencen og tilmeldig dig her

Stop spild af mad

Tidligere på måneden udkom Politiken med et særtillæg om madspild. Madspild, eller rettere det at undgå madspild, er jo et centralt punkt i arbejdet med at omlægge køkkener til økologi. I forbindelse med særtillægget fik Københavns Madhus lavet denne flotte helsidesannonce, som forklarer lidt om vores arbejde økologiomlægning og hvordan det at minimere madspild spiller en rolle. Blad om på side 3 og se annoncen her.

Festmad til børn i daginstitutioner

Børn elsker overraskelser, og det gør det heller ikke kedeligere for de voksne når der dækkes op til fest. Så hvordan kan I skabe fest i gaden hos jer, så det også hænger sammen med tid og penge? Festmad er ikke kun kager og knas.

Kom og få et bud på hvordan I kan invitere festen ind på tallerknerne på en overskyet hverdag med det her kursus.

April måneds opskrift

I denne måned kan du forlyste dig med en skøn, cremet muslingesuppe med chili og lime. Læs hvordan lige her.