Bekijk de Webversie

 

AI Actieplan

Vlaams actieplan Artificiële Intelligentie gelanceerd

De Vlaamse minister van Innovatie heeft vrijdag het Vlaams actieplan Artificiële Intelligentie (AI) gelanceerd. Het plan bevat een jaarlijkse investering van 32 miljoen euro en is gericht op onderzoek, implementatie, ethiek en opleiding.

>> Lees meer

CO2

Vlaanderen lanceert langdurig investeringsprogramma voor CO2-neutraliteit

Vlaanderen gaat de komende twintig jaar elk jaar 20 miljoen euro investeren in innovatie en onderzoek die kunnen bijdragen aan CO2-neutraliteit tegen 2050. Dat heeft de Vlaamse minister van Economie en Innovatie zaterdag bekendgemaakt in het Antwerpse Havenhuis, waar een rondetafelgesprek plaatsvond met bedrijfsleiders uit onder meer de chemische sector over carbon capture usage/storage projecten (CCS/U).

>> Lees meer

w[eet]enschap

W[eet]enschap - Artificiële Intelligentie: van de cloud tot in je bril

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid. Op 30 april zet imec haar visie uiteen over Artificiële Intelligentie.

>> Schrijf je hier in

windturbines

Kleine en middelgrote windturbines op publieke terreinen en/of gebouwen

Samen met het Vlaams Energiebedrijf (VEB) willen we een proefproject uitrollen rond kleine en middelgrote windturbines op publieke terreinen en/of gebouwen. Samen met het VEB zijn we op zoek naar een partner die drie studietaken op zich zal nemen

>> Lees meer

Horizon Europe

Voorlopig akkoord over Horizon Europe

Vorige week bereikten de Europese instellingen in Triloog (Raad, Europees Parlement en Europese Commissie) een gedeeltelijk politiek akkoord over Horizon Europa. Het bereikte akkoord moet nog formeel door het Europees Parlement en de Raad worden goedgekeurd.

>> Lees meer

STEM

STEM-actieplan: gedachtewisseling over de stand van zaken

Met het STEM-actieplan (Science, Technology, Engineering, Mathematics) wil de Vlaamse Regering loopbanen in wiskunde, exacte wetenschappen en techniek stimuleren. De leden van de commissie wisselden van gedachten over de stand van zaken van het STEM-actieplan en aanbevelingen voor de toekomst met Françoise Chombar, voorzitter, Guy Tegenbos, ondervoorzitter, en Michael Verbeeck, stafmedewerker STEM.

>> Bekijk verslag

Ook nog deze week


plantentuin
Plantentuin transformeert tot topattractie en referentiepunt
In de Plantentuin zijn de werken gestart voor een nieuw serrecomplex van 7.100 m² en twee gloednieuwe onthaalgebouwen. Dat is de volgende grote stap van het Masterplan van de Vlaamse Overheid.
>> Lees meer

imec
imec wordt 35 dit jaar

Om dit te vieren vroeg imec 16 van haar onderzoekers naar hun idee over de toekomst. Lees hier hun ideeën over ons leven in 2035.

>> Hoe zal ons leven eruit zien in 2035

schelpenteldag
Grote Schelpenteldag: Halfgeknotte strandschelp en Kokkel talrijkste schelpen

Tijdens de Grote Schelpenteldag telden 800 deelnemers verspreid over de tien kustgemeenten, niet minder dan 53.644 schelpen. Toppers waren de Halfgeknotte strandschelp en de Kokkel, met elk zo’n 14.000 exemplaren.

>> Lees meer 


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven