letbanen
 
 

Nedtællingen er i gang – nu skal der strøm på letbanen

Nytårsstatus

Fire store vejkryds fik letbaneskinner. Første letbanetog blev modtaget med pomp og pragt. Og pendlere fra nord og syd måtte ændre deres rejserutiner. Sådan lyder tre af de store milepæle, der har tegnet letbanen i 2016.

Nu skal kørestrømmen etableres og togene testes, så østjyderne fra maj 2017 kan stige om bord på Danmarks første letbane. Først på strækningen Aarhus H-Lisbjerg og senere på året hele vejen mellem Odder og Grenaa.

Få letbanedirektørens nytårsstatus

 

Her er de gode råd om sikkerhed fra Bergen

Erfaringer fra Bergen

Letbanen begynder at rulle fra maj 2017, men allerede nu skal især cyklisterne i Aarhus være vågne. For på de fleste strækninger er skinnerne lagt ned i vejen, og det betyder, at cykelhjulet kan sætte sig fast.

Ivar Gubberud, sikkerheds- og kvalitetschef for Bybanen i Bergen, fortæller om erfaringerne fra den norske letbane, der er meget lig letbanen i Østjylland. Han har flere tips, når trafikanterne skal vænne sig til vejens nye spiller.

Bliv klogere på erfaringerne fra Bergen

 

Ny regionalbane vil bane vej for midtjysk vækst

Regionalbaner i Midtjylland

Silkeborg-Aarhus på 23 minutter eller Herning-Aarhus på 49 minutter. I en ny forundersøgelse konkluderer Trafik- og Byggestyrelsen, at en østjysk regionalbane giver store fordele for pendlere og erhvervsliv i hele Midtjylland.

Frank Borch-Olsen (K) er 1. viceborgmester i Silkeborg Kommune og medlem af Letbanerådet. Han håber, at den nye bane står klar, før regionens virksomheder for alvor får problemer med at rekruttere arbejdskraft.

Læs interview, og se mere om regionalbanen

 

Langs med banen

I ’Langs med banen’ kan du læse store og små nyheder med relation til det østjyske letbaneprojekt.

Denne gang fortæller vi blandt andet om:

vidste du...

… at Letbanen allerede nu kører i Aarhus?

… at hver eneste komponent er testet – igen og igen?

… at toget skal trækkes rundt, før det får lov at køre selv?

… at Letbanen snart dukker op flere steder?

… at de nye letbaneførere skal bevise deres værd?