Bekijk de Webversie

 

SuperNova

SuperNova brengt de wonderen van de technologie naar het brede publiek

Op het Antwerpse Eilandje had van donderdag tot zondag het vierdaagse technologiefestival SuperNova plaats. Donderdag en vrijdag was SuperNova vooral een netwerkevent voor enkele duizenden professionals. Zaterdag en zondag was ook het brede publiek welkom om er gratis deel te nemen aan tal van activiteiten en demonstraties rond onder meer drones, robots en virtual reality.

>> Lees meer

CIS

Meer dan 2 op 3 Vlaamse ondernemingen innoveert

In totaal introduceerde 68% van de Vlaamse ondernemingen in de periode 2014-2016 een product-, proces-, organisatorische, of marketinginnovatie. Dat blijkt uit de recentste Community Innovation Survey (CIS), uitgevoerd door het Expertisecentrum O&O Monitoring (ECOOM).

>> Lees meer

Open Sience

Uitnodiging "Open Science" Conferentie

Op 21 november organiseert het Departement EWI samen met BELSPO, DGNORS en de Europese Commissie een Open Science Conference.

>> Alle info en inschrijven via deze link 

Kennismaker

FWO: de perfecte habitat voor kennismakers

Al 90 jaar lang schept het FWO een gunstig klimaat voor wetenschappelijk onderzoek. Om dit te vieren creëren het FWO op vrijdag 14 december 2018 in Antwerpen voor 1 dag de perfecte habitat voor Kennismakers. Inspirerende sprekers en interactieve sessies wisselen elkaar af en vormen zo een voedingsbodem voor nieuwe ontmoetingen en verfrissende ideeën.

>> Schrijf je hier in en stel zelf je dag samen

Ook nog deze week


PIO
Informatiesessie PCP Ontwikkeling Optimo Huisvuilwagen
Limburg.net zal, in samenwerking met PIO, een precommerciële aankoop van O&O doen gericht op de ontwikkeling van een innovatief laadsysteem van een huisvuilwagen, waarmee een aantal fracties in één beweging ingezameld kan worden.
>> Lees meer

mozaïek
Marktconsultatie Mozaïek Ondernemersvorming

Heeft jouw bedrijf/organisatie kennis en ervaring met web development, data analyse, web scraping en data integratie? Samen met SYNTRA Vlaanderen zijn we op zoek naar innovatiepartners voor ons project rond de ontwikkeling van een tool voor ‘Ondernemersvorming'.

>> Lees meer

VLIR
"Wees Wijs. Investeer in grijs."

Dat is de boodschap die de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) in petto heeft voor de Vlaamse regering die zal aantreden na de parlementsverkiezingen van volgend jaar. Het memorandum werd woensdag voorgesteld.

>> Lees meer


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. 280 miljoen euro extra voor onderzoek en ontwikkeling
  2. Innovatieve overheidsopdrachten: maak kennis met de 20 nieuwe projecten
  3. Bezoek ons tijdens Supernova

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2018. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven