Bekijk de Webversie

 

EWI

Verslag EWI-commissie: onderzoeksinfrastructuur, cybersecurity, ...

Minister Crevits beantwoordde vorige week in de EWI-commissie vragen over o.a. de uitbouw van onderzoeksinfrastructuur in Vlaanderen, cybersecurity, actieplan ondernemerschap en duurzaam beleid.

>> Bekijk de vragen en de antwoorden

LUMI

Uitnodiging supercomputer: 'LUMI kick-off event België'

Donderdag 14 januari heeft het online event 'EuroHPC’s LUMI kick-off event Belgium' plaats. Het event presenteert een aantal mooie use cases en biedt nuttige informatie over EU-Supercomputing (bijv. LUMI en EuroCC). Het is een unieke kans om een beter beeld te krijgen wat er op High Performance Computing (HPC) vlak nieuw is in Europa en Vlaanderen. 

>> Alle info en inschrijven via deze link

vleva

Uitnodiging: 'EU-actieplan circulaire economie: Waar moet Vlaanderen op inzetten?'

Op donderdag 21 januari 2021 nodigen de Minaraad en VLEVA u graag uit voor een webinar over het Europese Actieplan Circulaire Economie, als belangrijke bouwsteen van de Europese Green Deal.

>> Alle info en inschrijven

SIMM

Uitnodiging: '5de internationale SIMM-posium'

Sinds 2015 brengt het internationale onderzoekersplatform SIMM (Social Impact of Music Making) elk jaar klinkende namen uit de muziekpraktijk en -wetenschappen samen. Dit jaar wordt het SIMM-posium gereorganiseerd als een 9-weekse reeks van online-webinars. De eerste webinar heeft straks plaats om 16u.

>> Alle info en inschrijven op website Bozar

voorzitterschap

Europa: Portugees voorzitterschap - principes en prioriteiten

Op 1 januari ging het Portugees Voorzitterschap van de Raad van de EU van start voor de komende zes maanden. Het zal een innovatieve visie op de EU promoten die toekomstgericht is en berust op de gemeenschappelijke waarden van solidariteit, convergentie en cohesie.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. voordracht onafhankelijke bestuurders VLIZ, wijziging uitvoeringsbesluit wet over tewerkstelling buitenlandse werknemers en vervanging lid beslissingscomité Fonds voor Innoveren en Ondernemen (FIO).
>> Bekijk hier alle beslissingen

vragen
Schriftelijke vragen deze week

O.a. overzicht aanvragen vanuit cultuursector: compensatiepremie, hinderpremie, bedrijfsleningen, winwinleningen en risicokapitaal.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden 

onderzoekscentrum
Red Torpedoes trainen in nieuw maritiem onderzoekscentrum in Oostende

De Belgische kajakkers zijn volop bezig met hun voorbereiding op de Olympische Spelen. Ze trainden vorige week op een ongewone locatie, in Oostende in het nieuwe maritiem onderzoekscentrum (MOC).

>> Bekijk het verslag


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaanderen staat klaar met pakket steunmaatregelen om gevolgen Brexit op te vangen
  2. VLAIO werft aan
  3. Brexit en de impact op Vlaanderen

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven