Djuret. The whole beast!

En vild uppföljare

Fru Vildsvin, Herr Vildand och den unge Herr Älgkalv intar djuret med besked på måndag.

Djurets Epos

En uppföljare kan ofta bli ett riktigt magplask men i vissa undantagsfall så kan den även bli väldigt lyckad, ja till och med magisk. Alien 2 och Gudfadern 2 etsade sig ju fast i minnet som en stor, lila tistel i en nystickad lusekofta och det är med dessa i åtanke som vi nu skriver fortsättningen på vårt mästerverk Vilt-Tema Part 1. Det handlar om de tre vännerna Herr And, Fru Vildsvin och den ohängde pojkslyngeln Älgkalv. Detta snart färdigskrivna epos för tankarna till Harry Martinsons Aniara men har givetvis en lite köttigare vinkling än vad Farbror Harry hade på sitt mästerverk. Vi emfaserar i denna epos-dystopi (finns det? Går det?) på njutning, lycka, självuppoffring och hedonism där vi sveper in historien i Lardo di Colonnata och foie gras. Därefter marineras den länge och väl i den elegantaste Côte-Rôtie (Tänk Lancement -04 från vår vän Stephane Ogier) som finns att uppbringa innan den avslutas i vår gigantiska rök på vår gård där den får den glansaste glace av finaste Sauternes (Climens -07 sitter nog som en smäck). Med andra ord tror vi att denna efterlängtade uppföljare kan överträffa Djurets Vilt Part 1 med hästlängder men det är givetvis upp till dig, som får uppleva detta epos från och med måndag, att avgöra vilket som är bäst.  Varmt välkommen att avnjuta Vilt-Tema del två på vårt livsverk: Djuret.

När vi ändå pratar om hästlängder

Under elitloppshelgen 2013 som infaller den 24:e och den 25:e maj så blir det häst här på Djuret. I Moderlandet är ju detta en delikatess och ett mycket högt skattat kött. För att hedra travsporten så erbjuder vi i två dagar odopade, hyfsat långsamma pållar av högsta kvalitet som inte platsar på banan men som är helt perfekta på tallriken.

Så får vi snart ett lillesyskon till i vårt gastro-kvarter.

Vår komfortabla bar öppnar i anslutning till Djuret under 2013.

Den kan, om Gud är god, komma att heta Tweed.

Tweed blir vår ytterst komfortabla bar. I denna ombonade dryckes-oas kommer du att sitta riktigt komfortabelt i stora läderfåtöljer i en alkoholromantisk miljö med marina förtecken. Komfort är för oss inte bara hur ni sitter eller blir serverade utan på Tweed kommer ni även att kunna boka ert bar-bord för största möjliga komfort. Att veta att man har ett bord med stora, mjuka läderfåtöljer väntandes på sig är, enligt oss, höjden av bekvämlighet och lyx. Man kan med andra ord boka platser till den bekväma fördrinken, mötet som kräver flytande inspiration, det allmänna dryckes-samkvämet, det oändligt härliga nattsuddet eller bara för att det är så in i helvete skönt att få dricka med värdighet. Vi längtar redan och vi tror att ni gör det också.