Bekijk de Webversie

 

FRIS

FRIS Onderzoeksportaal: snel en slim zoeken

Ben je betrokken bij innovatie of ontwikkeling? Dan is het erg nuttig om te weten wie er in Vlaanderen onderzoek verricht naar jouw topic. Welke kennisinstellingen of onderzoekers zijn er mee bezig, welke onderzoeksprojecten lopen, welke wetenschappelijke artikels werden hierover gepubliceerd? Kortom, waar kan je de nodige expertise vinden? Voor een antwoord op al die vragen is er het FRIS Onderzoeksportaal. Een video van VLAIO legt aan de hand van drie cases uit hoe je snel en efficiënt kunt zoeken op het FRIS Onderzoeksportaal.

>> Lees meer

FIT

Vlaamse export in maart met 7,5 procent gedaald - Vlaams steunpakket voor exporteurs

Door de coronacrisis is de Vlaamse buitenlandse handel fors afgenomen. Zo is de Vlaamse export in maart met 7,5 procent gedaald tegenover maart 2019. Het gaat om de grootste daling sinds de crisisjaren 2008 en 2009. Om de Vlaamse exporteurs door de moeilijke coronaperiode te loodsen, heeft FIT een exitplan uitgewerkt en voorziet de Vlaamse Regering een pakket steunmaatregelen van 3 miljoen euro.

>> Lees meer

stem

Nieuwe oproep voor partnerschappen die buitenschoolse STEM-activiteiten opzetten

De coronacrisis heeft het belang van zorg maar ook van STEM-beroepen extra in de verf gezet. Daarom deze STEM-oproep. Deze oproep staat open voor partnerschappen in de quadruple helix, waarbij kennisinstellingen, overheid, bedrijfsleven en burgers hun krachten bundelen.

>> Lees meer 

verslag

Verslag EWI-commissie

O.a. vraag om uitleg over de werkzaamheden van het economisch relancecomité, over openbare aanbestedingen in 'koop lokaal'-tijden en vraag om uitleg over de erkenning van Limburg als ontwrichte zone.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

citizen science

Oproep Citizen Science 2019: een analyse

In 2019 lanceerden we een tweede oproep voor citizen-scienceprojecten. Daarop werden 53 dossiers ingezonden, waarvan er na beoordeling door een onafhankelijke jury zeven werden goedgekeurd. Scivil maakte een analyse van de ingediende dossiers.

>> Lees meer 

covid

COVID-19: tijdelijke maatregelen EWI-beleidsdomein

Door de maatregelen om de gevolgen van het coronavirus te beperken, konden bepaalde doelstellingen of voorwaarden waaronder bepaalde subsidies of financiering aan de instellingen in het EWI-beleidsveld verleend werden, niet meer of moeilijk gehaald worden. De Vlaamse Regering keurde daarom een besluit goed dat bepaalde tijdelijke maatregelen regelt.  

>> Lees meer 

PIO

Innovatieve overheidsopdrachten: nieuwe thematische oproep Circulaire Economie en Energietransitie

Met Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) begeleiden we op dit ogenblik al meer dan 70 innovatieve overheidsprojecten (bekijk ze hier). Nieuw is dat we nu, naast de reguliere oproep die open staat voor alle thema’s, ook een thematische oproep lanceren waarmee we overheden en publieke organisaties extra willen stimuleren om op dit thema in te zetten. Voor dit jaar is dat Circulaire Economie en Energietransitie.

>> Lees hier hoe je deel kan nemen 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. vervolgmaatregelen premies voor zelfstandige ondernemers in het kader van het coronavirus en subsidie project Blikopener (VLHORA).
>> Lees meer

vragen en antwoorden
Schriftelijke vragen deze week

O.a. stand van zaken Team Bedrijfstrajecten, onderzoeksproject Trendify, vernieuwing clusterpacten en uitbouw en valorisatie van de Vlaamse ruimtevaarteconomie.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

wetenschap uitgedokterd
Wetenschap uitgedokterd

Heb jij een passie voor wetenschapscommunicatie en wil je het brede publiek meer vertellen over jouw onderzoek? Schrijf je dan in voor Wetenschap Uitgedokterd.

>> Lees meer


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. COVID-19: tijdelijke maatregelen EWI-beleidsdomein
  2. Nieuw Europees dashboard toont impact van pandemie
  3. Oproep Innovatieve Overheidsopdrachten

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven