Vermijd koudebruggen in huis - Welke moderne lamp komt overeen met mijn oude gloeilamp? – Gasreuk: is er nu explosiegevaar? – Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Vermijd koudebruggen in huis

Uw woning is goed geïsoleerd en toch blijft de energiefactuur vrij hoog. Vaak is dit te wijten aan koudebruggen: plekken in de constructie waar de isolatiemantel onderbroken is. Ze opsporen is eenvoudig, maar ze oplossen heel wat anders!

Hoe kan ik koudebruggen opsporen en oplossen?

Weg met die oude lampen!

Ongeveer 16% van het totale elektriciteitsverbruik gaat doorgaans naar verlichting. Oude lampen vervangen door een moderner alternatief is alvast een goed begin om te bezuinigen. Maar hoe zit dat weer met lumen, watt en kelvin?

Bekijk de vergelijkingstabellen om de juiste lamp te kiezen

Slimme thermostaat niet altijd nodig

Met een slimme thermostaat kunt u energie besparen en de verwarming optimaal regelen. Toch is niet iedereen er altijd mee geholpen. Wie zuinig verwarmt, kan met een gewone thermostaat evenveel en soms zelfs meer besparen...

Is de slimme thermostaat iets voor mij?
Slimme thermostaat kopen: waar moet ik op letten?

Gasreuk! Euh, is er nu explosiegevaar?

Onlangs nog was er een gasexplosie op de Paardenmarkt in Antwerpen. Een gaslek mag u zeker niet licht opnemen. Verwittig dus meteen uw netbeheerder of bel het noodnummer 112. Nochtans doet een ontploffing zich pas voor als een aantal specifieke voorwaarden vervuld zijn. 

Verneem alles over de ontvlambaarheid van aardgas

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit