Welk type warmtepomp kiezen? – Evenwicht op het elektriciteitsnet– Verklein de CO2-uitstoot van je woning - Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Zoveel verbruiken je huishoudtoestellen...

Een doorsnee woning telt om en bij de 100 elektrische toestellen. Je leest het goed: honderd! Zo’n legertje huishoudapparaten biedt het nodige comfort. Maar ooit al eens stilgestaan bij wat die jaarlijks verbruiken? Ontdek het in onze infographic.

Check het verbruik van je huishoudelektroWarmtepomp geeft 'gratis' energie

Kosteloos verwarmen met hernieuwbare energie. Dat kan! Een warmtepomp haalt namelijk warmte uit de bodem, het grondwater of -in de meeste gevallen- uit de buitenlucht. Je betaalt enkel de hoeveelheid stroom om het toestel te doen werken.

Welk type warmtepomp kiezen?
Hoe beperk ik het stroomverbruik van mijn warmtepomp?

Evenwicht op het elektriciteitsnet

De hoeveelheid elektriciteit die in het net wordt geïnjecteerd, moet steeds gelijk zijn aan het stroomverbruik. Anders ontstaat een black-out. Een delicate evenwichtsoefening! En die is er zeker niet makkelijker op geworden met de komst van (weersafhankelijke) hernieuwbare energie.

Waarom moet het elektriciteitsnet in evenwicht blijven?

Verklein de CO2-uitstoot van je woning

Wereldwijd heerst bezorgdheid om het klimaat. De CO2-concentratie moet naar omlaag, luidt het. Vaker de fiets nemen, ok, maar begin eens bij je huis! Wist je bijvoorbeeld dat de verwarming van woningen goed is voor maar liefst 13,3% van de totale uitstoot van broeikasgassen in België?

Hoeveel CO stoot mijn woning uit?

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit