Deze e-mail is niet goed leesbaar of bevat geen foto’s? Klik hier.
Op één lijn met Gent

Inhoud:

Enkele nieuwsfeiten in de kijker...

Vernieuwing wegdek Zwijnaardebrug

Vanaf maandag 3 augustus 2015 start een nieuwe fase van de tramverlegning naar Zwijnaarde. Tijdens de vernieuwing van het wegdek op de Zwijnaardebrug worden de brug en de aftrit van de R4 (naast de autokeuring) afgesloten. De werken zullen ongeveer 2 maanden duren en hebben een grote impact op de verkeersafwikkeling.

Hier vind je alle omleidingsinformatie over de werken aan de Zwijnaardebrug.

tramsporen Zwijnaarde

Aanleg tramsporen aan kruispunt UZ

Van 3 augustus tot oktober 2015 zijn er werkzaamheden aan het kruispunt Galglaan-De Pintelaan-Zwijnaardsesteenweg. We leggen er onder andere de aftakking aan van tramlijn 4 naar het UZ Gent.

Het kruispunt zal niet toegankelijk zijn voor het verkeer, maar er is een omleiding voorzien.

Alle omleidingsinfo over de werken aan het kruispunt UZ vind je hier.

tramsporen kruispunt UZ

Werken aan busstation Gent Sint-Pieters

Van 3 augustus tot en met 25 september 2015 verhogen we enkele perrons aan het busstation aan Gent-Sint-Pietersstation. Tijdens de eerste fase (van 3 tot en met 30 augustus) zijn de perrons 7, 8, 9, 10 en 11 niet bereikbaar. Daardoor stoppen een aantal bussen tijdelijk aan een ander perron.

Perronindeling busstation Gent Sint-Pieters.

busstation Gent Sint-Pieters

Werken aan busstation Gent Zuid

Van 4 augustus tot en met 31 augustus 2015 zijn er werkzaamheden aan Gent Zuid en het Graaf van Vlaanderenplein. We vernieuwen een stuk van de tramsporen en de betonstrook. Daarnaast herstellen we ook de glooiingen in het wegdek aan de bushaltes naast de bibliotheek.
Busperrons 4, 5, 6 en 7 zijn niet bereikbaar. Een aantal bussen stoppen daardoor tijdelijk aan een ander perron. Ook de verkeerssituatie in de Zuidstationstraat wijzigt. 

Lees hier meer over de wijzigingen aan Gent Zuid.

busstation Gent Zuid

Pendelbussen tijdens werken aan Prinses Clementinalaan

Van 27 juli tot en met 30 augustus 2015 zijn vernieuwingswerken in de Prinses Clementinalaan. Hierdoor rijdt tram 4 niet tussen het Sint-Pietersstation en de eindhalte Gent Zwijnaardebrug. Een pendelbus met halte in de Koningin Astridlaan vervangt de tram. Let op! De pendelbus volgt een andere route dan de tram.  

Klik hier voor meer informatie over de pendelbus. 

Facebook Like Button Tweet Button Naar een vriend sturen
Op één lijn met Gent

Wenst u onze mailing niet meer te ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven.